ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Βonus" 15.000 ευρώ για την ψηφιακή αναβάθμιση ΜμΕ στην Κρήτη

Mε βάση νέα δράση του ΕΣΠΑ που πρόκειται να ανοίξει στις 12 Μαρτίου

No profile pic

Τη δυνατότητα να λάβουν έως και 15.000 ευρώ για την ψηφιακή αναβάθμιση τους έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Κρήτη, με βάση νέα δράση του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ που πρόκειται να ανοίξει στις 12 Μαρτίου.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών Τ.Π.Ε. με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής Τ.Π.Ε., ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας, για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες δαπανών αφορούν σε εξειδικευμένες εφαρμογές λογισμικού που σχετίζονται με τη λειτουργία της επιχείρησης (ERP, CRM, HRMS, Logistics, κ.α.), ευφυή συστήματα μεταφορών, εφαρμογές GIS, εφαρμογές διαδικτυακής προβολής (ιστοσελίδες, ηλεκτρονικά καταστήματα), εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου, εφαρμογές ασφάλειας, ψηφιακή υπογραφή, αυτόματα συστήματα παραγγελιοληψίας (remote, κ.α.), βασικά ηλεκτρονικά συστήματα (τηλεφωνικό κέντρο, διαδίκτυο, wifi κ.α.), συνοδευτικό υλικό για την λειτουργία των ανωτέρω (Hardware).

Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός για κάθε πράξη ανέρχεται στις 15.000 ευρώ και θα αφορά την προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών Τ.Π.Ε. (που θα παρασχεθούν από έναν έως τρεις προμηθευτές της επιλογής του δυνητικού δικαιούχου). Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός της πράξης δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ, ο οποίος δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη και θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις. Κάθε επιχείρηση έχει δικαίωμα συμμετοχής με μόνο μια αίτηση χρηματοδότησης σε όλη την διάρκεια της παρούσας δράσης. Εάν το σύνολο της δαπάνης που θα πραγματοποιήσει η επιχείρηση υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ η επιπλέον δαπάνη θα καταβάλλεται από την επιχείρηση.

Δεν είναι επιλέξιμες: επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων. Εάν μια επιχείρηση εκτελεί οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων, και ασκεί και άλλες δραστηριότητες για τις οποίες ισχύει το ανώτατο όριο των 200.000 ευρώ, θα ισχύει το ανώτατο όριο των 200.000 ευρώ για την επιχείρηση, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων ή η διάκριση των στοιχείων του κόστους, ούτως ώστε η στήριξη της δραστηριότητας των οδικών εμπορευματικών μεταφορών να μην υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ και να μη χρησιμοποιείται η ενίσχυση ήσσονος σημασίας για την απόκτηση οχημάτων οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Πηγή:capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση