ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστασόπουλος: «Οι επενδυτές είναι στην Ελλάδα»

«Έρχονται σε μεγάλο αριθμό και εξετάζουν πάρα πολλές ευκαιρίες»

No profile pic

Την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα επιβεβαίωσε με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας και της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. «Πράγματι οι επενδυτές έρχονται σε μεγάλο αριθμό και εξετάζουν πάρα πολλές ευκαιρίες. Υπάρχει σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος και από τις ΗΠΑ» επισήμανε κάνοντας λόγο για θετικό κλίμα. Η έξοδος από τα μνημόνια και η ανάκτηση της δημοσιονομικής ισορροπίας και κυριαρχίας στην Ελλάδα δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία, προσέθεσε. Εστιάζοντας στους τομείς που συγκεντρώνεται μεγάλο ενδιαφέρον, ανέφερε ενδεικτικά τους τομείς logistics, τουρισμού, αγροδιατροφικών προϊόντων και το IT.

 «Υπό προϋποθέσεις οι προοπτικές είναι πολύ θετικές», εξήγησε ο κ. Αναστασόπουλος καταγράφοντας παράλληλα τη δυσκολία υλοποίησης. Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε την κατάθεση ενός αναπτυξιακού σχεδίου που θα βασίζεται και θα ξεκινάει από την αλλαγή του επενδυτικού περιβάλλοντος, με ορόσημα και χρονοδιάγραμμα για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. Αυτό, όπως επισήμανε, θα στείλει το καλύτερο σήμα προς τις ξένες αγορές, ότι «είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τις επενδύσεις». «Το Ελληνικό έχει πια συμβολική σημασία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης γιατί καθυστερεί, το μήνυμα που στέλνει είναι προς τη λάθος κατεύθυνση» υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αναστασόπουλος στο πρόγραμμα Roots, η επίσημη έναρξή του ανακοινώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ιδέα που καλλιεργείται αρκετό καιρό μεταξύ Χρηματιστηρίου και Επιμελητηρίου με πολλαπλούς στόχους, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προέταξε πως πρώτος στόχος είναι να βρεθεί μια πλατφόρμα χρηματοδότησης ώριμων μικρομεσαίων και startups. Βασικός φορέας είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συνεργασία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Στο σημείο αυτό εξήγησε πως υπήρξε πάρα πολύ θετική ανταπόκριση από τον Αμερικανό πρέσβη και τους παράγοντες στην Ουάσιγκτον, στους οποίους «επικοινώνησαν» την ιδέα. Ο «πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στάθηκε δίπλα μας» είπε, εκτιμώντας πως μετά και τον Στρατηγικό Διάλογο, το πρόγραμμα θα έχει καλή ανταπόκριση από την αμερικανική αγορά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση