ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb: Στους 4 πιο ακριβούς ευρωπαϊκούς προορισμούς η Ελλάδα

"Πρωταθλήτρια" στα έσοδα

Airbnb: Στους 4 πιο ακριβούς ευρωπαϊκούς προορισμούς η Ελλάδα

Στις τέσσερις ακριβότερες ευρωπαϊκές χώρες κατατάχθηκε το φετινό καλοκαίρι η Ελλάδα όσον αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, με τη χώρα μας να καταγράφει τις υψηλότερες τιμές RevPAR, σύμφωνα με τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας αναλύσεων AirDNA.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) στις 20 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες αυτό το καλοκαίρι κυμάνθηκαν από 62 ευρώ έως 156 ευρώ. 

Οι υψηλότερες τιμές RevPAR ήταν στην Ελλάδα (156 ευρώ), την Κροατία (148 ευρώ), το Ηνωμένο Βασίλειο (148 ευρώ) και την Ελβετία (135 ευρώ). Και στις τέσσερις χώρες, τα υψηλά RevPARs τροφοδοτήθηκαν από τη μέση τιμή των δωματίων (ADRs).

Με μέση τιμή άνω των 200 ευρώ ανά διανυκτέρευση, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κροατία και η Ελλάδα ήταν οι τέσσερις πιο ακριβές χώρες στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το φετινό καλοκαίρι.

Στο Τop5 των Αμερικανών η Ελλάδα

Το φετινό καλοκαίρι οι Αμερικανοί τουρίστες προτίμησαν χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Ιρλανδία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα. Οι χώρες στις οποίες οι Αμερικανοί είχαν το χαμηλότερο ποσοστό διαμονής ήταν η Σουηδία (7%), η Φινλανδία (6%) και η Γαλλία (6%).

Η Ελλάδα κατέλαβε την πέμπτη θέση στη σχετική κατάταξη, με περίπου το 17% των βραχυχρόνιων μισθώσεων να πηγαίνει στους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Ιστορικό ρεκόρ τον Αύγουστο

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις (STRs) στην Ευρώπη είδαν πρωτοφανή ζήτηση τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά τον Αύγουστο καταγράφηκε νέο ρεκόρ με 53,7 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, τις περισσότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ σε έναν μήνα. 

Οι φθηνότερες ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν αυξημένη ζήτηση το φθινόπωρο

Για το υπόλοιπο του έτους, η Airdna βλέπει συνεχή αύξηση της ζήτησης για βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη. Από τις 11 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει 19% περισσότερες κρατήσεις μέχρι τον Δεκέμβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Σεπτέμβριος και Οκτώβριος σημειώνουν αύξηση της ζήτησης κατά 20%, ενώ Νοέμβριος και Δεκέμβριος κατά 16% και 14% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τους επόμενους μήνες, η Νορβηγία (+39%) και η Πολωνία (+32%  κατέχουν τα πρωτεία στην αύξηση της ζήτησης, λόγω των χαμηλότερων τιμών τους σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι μέσες τιμές στη Νορβηγία για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου είναι μόλις 5% υψηλότερες από πέρυσι, ενώ στην Πολωνία είναι 4% χαμηλότερες από πέρυσι.  

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση