Τι να φάτε σήμερα: Κοτόπουλο στο φούρνο με χαλούμι και τοματίνια

Τα μυρωδικά της Μεσογείου, χαλούμι και ζουμερά τοματίνια, κάνουν το κοτόπουλο ένα τέλειο πιάτο για το καλοκαιρι!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια
  • αλατοπίπερο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θρούμπι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κούπες τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 2-3 κ.σ. φρεσκο χυμό λεμόνι
  • 250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κύβους


Πάμε να το ετοιμάσουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και το κοτόπουλο σε μια στρώση, ώστε να πάρει χρώμα, για 7-10 λεπτά συνολικά.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, θυμάρι, θρούμπι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Μετά ρίχνουμε τα τοματίνια, τις πιπεριές και το χαλούμι. Βγάζουμε το τηγάνι από την εστία και μεταφέρουμε τα περιεχόμενα σε ένα ταψί (αν το τηγάνι σας δε μπαίνει στο φούρνο)
  4. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ