Μια από τις συνταγές που την λες και αυθεντική ιταλική, με μια μικρή παραλλαγή, για να γίνει εύκολη και γρήγορη. Μια εναλλακτική σε αυτή τη συνταγή είναι η προσθήκη αντζούγιας, κάτι που δεν αρέσει σε όλους, ωστόσο μπορείς να τη δοκιμάσεις.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
6 σκελίδες σκόρδο, χωρισμένες
1/4 γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
1 πακέτο μακαρόνια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Ξύσμα 1/2 λεμονιού
1/3 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
1/3 γ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε 3 σκελίδες σκόρδο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο και αλατοπιπερώστε.
Βράστε τα μακαρόνια και βάλτε τα στην κατσαρόλα που έχετε το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ρίξτε την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.