LIFESTYLE

Στη Σύμη τα γυρίσματα του video clip της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες

Στη Σύμη τα γυρίσματα του video clip της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision

Με την έλευση του νέου μήνα, αρχίζουν οι μηχανές της ελληνικής αποστολής να δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς. H Αμάντα βρέθηκε στο στούντιο για την τελική ηχογράφηση του τραγουδιού. Πλέον σειρά έχουν τα γυρίσματα του video clip της ελληνικής συμμετοχής.

Ο χώρος που επιλέχτηκε να οπτικοποιηθεί η ελληνική συμμετοχή για τον 66ο διαγωνισμό της Eurovision 2022 είναι η Σύμη. Στη  «μικρή αρχόντισσα» του Αιγαίου θα χτυπάει ο παλμός της ελληνικής αποστολής από τις 6 Φεβρουαρίου και για τρεις μέρες, όσες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα του video clip. Η Αμάντα Γεωργιάδη (Tenfjord) θα έρθει στην Ελλάδα τις προσεχείς μέρες και θα μεταβεί με το σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα και  ομάδα αποτελούμενη από 19 άτομα στο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων.

Η επιλογή του νησιού δεν έγινε τυχαία, καθώς όπως σας είχε ενημερώσει το www.ogaegreece.com, ο τόπος που θα επιλεγόταν θα είχε συμβολική σημασία για την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος του νησιού δήλωσε στην εφημερίδα Ροδιακή σχετικά:

Είναι μεγάλη επιτυχία για το νησί μας! Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία. Καταβάλαμε μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια ώστε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Γενικά εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε τα τελευταία χρόνια για να διαφημίσουμε τη Σύμη στο εξωτερικό.

Λίγα λόγια για τη Σύμη

Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και βρίσκεται 12 μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου. Ολόκληρη η Σύμη αλλά και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω από αυτήν κηρύχθηκαν αρχαιολογικοί χώροι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αφού περιλαμβάνουν 159 θέσεις -χώρους και μνημεία- που καταγράφουν την ιστορία της περιοχής από την προϊστορική εποχή ως τα νεότερα χρόνια.

Η Σύμη είναι γνωστή από τη μυθολογία. Στο νησί, σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκαν οι τρεις Χάριτες. Πήρε το όνομά της από τη νύμφη Σύμη, η οποία κατά τον Διόδωρο το Σικελιώτη, ζευγάρωσε με τον Ποσειδώνα, το Θεό της Θάλασσας.

Στη σημερινή εποχή, η οικονομία της Σύμη βασίζεται στον τουρισμό. Κύριοι εκφραστές είναι οι επισκέπτες της μιας μέρας, οι πολυήμεροι τουρίστες και οι ιδιότυπους “τουρίστες” της Συμιακούς της διασποράς. 

Πηγή:ogaegreece

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση