LIFESTYLE
Ποιος είναι ο νέος, νεαρός γαλανομάτης σεφ της εκπομπής «Πάμε Δανάη»
Τον... σύστησε η Δανάη Μπάρκα
SHARE:
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την πρεμιέρα της εκπομπής της Δανάης Μπάρκα και μία από τις αλλαγές που θα δούμε στα πρόσωπα της ομάδας είναι και ο σεφ της εκπομπής.
Συγκεκριμένα, μετά την αποχώρηση του Απόστολου Ρουβά στην πρωινή εκπομπή του Mega στη θέση του θα δούμε τον Τίμο Ζαχαράτο. Μάλιστα τις πρώτες συστάσεις έκανε η ίδια η Δανάη Μπάρκα μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.
Η ίδια πόσταρε μια κοινή φωτογραφία με τον Τίμο Ζαχαράτο και έγραψε: «Και από εδώ ο ΣΕΦ ΜΑΣ. ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ!. @timaros όνομα και πράγμα. Κορίτσια, ο Τίμος. Τίμο, εγώ».
Ποιος είναι ο Τίμος Ζαχαράτος
Ο Τίμος Ζαχαράτος έρχεται να καλύψει το κενό του Απόστολου Ρουβά στην κουζίνα της εκπομπής της Δανάης Μπάρκα. Ο πολύ φωτογενής σεφ διαθέτει έναν πολύ ενεργό λογαριασμό στο Instagram και με μια πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς ότι αγαπάει πολύ τη δουλειά και τον σκύλο του, τον Δούκα, ένα γαλλικό Μαστίφ.
Ομως ο Τίμος Ζαχαράτος δεν είναι ακόμα ένας sexy σεφ με γένια, τατουάζ και ηλιοκαμμένο γυμνασμένο σώμα. Αντιθέτως έχει κι ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό.
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πάτρα, μπορεί να είναι μόλις 31 ετών όμως έχει εργαστεί στο κορυφαίο εστιατόριο με αστέρι Michelin, L'Atelier de Joël Robuchon στο Παρίσι, έχει το δικό του μαγαζί με street food στην Κύπρο και παράλληλα είναι ο επικεφαλής μιας εταιρείας με επίκεντρο τις υπηρεσίες συμβουλευτικής χώρων εστίασης.
«Στη μνήμη μου υπάρχουν εικόνες από το χωριό με τον παππού και την γιαγιά μου. Mέσα από τις αναμνήσεις αυτές δημιούργησα τη μαγειρική μου πορεία. Δεν καθόμουν να βλέπω τη γιαγιά μου την ώρα που έφτιαχνε μία πίτα, αλλά σίγουρα οι μυρωδιές αποτυπώθηκαν στο μυαλό μου.
Γενικά από τότε που με θυμάμαι, είχα «γευστικούς κάλυκες». Δεν ήμουν ποτέ απαιτητικός ως προς το τι θα φάω, αλλά μπορούσα να ξεχωρίζω τα υλικά από τα οποία ήταν φτιαγμένο ένα φαγητό, αν έχει καλή γεύση ή όχι… θεωρώ ότι υπήρχε ένα «ταλέντο» ως προς αυτό», έχει δηλώσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του για τη σχέση του με το φαγητό και τη μαγειρική.
Στη συνέχεια μίλησε και για την απόφασή του να ασχοληθεί με την μαγειρική. «Την πήρα σε μία ηλικία όπου κατάλαβα ότι η μαγειρική και η ενασχόληση με το φαγητό, είναι αυτό που με γαληνεύει. Ήταν η μόνη «δουλειά» (δεν το είδα ποτέ ως δουλειά) στην οποία δεν κοίταζα πότε θα περάσει η ώρα για να φύγω. Στα εφηβικά μου χρόνια, δεν ήμουν και το πιο ήσυχο παιδί, και ξαφνικά εμφανίστηκε κάτι που «έβγαζε» μία πιο ήρεμη πλευρά του εαυτού μου. Σίγουρα μέσα μου υπήρχε η ιδέα να ασχοληθώ με τη μαγειρική από πολύ νωρίς», είπε χαρακτηριστικά ο Τίμος Ζαχαράτος.
Οσο για το αν μαγειρεύει ποτέ σπίτι του, ο Τίμος Ζαχαράτος σε προηγούμενη συνέντευξή του στην Κύπρο είπε με χιούμορ «Μαγειρεύω μόνο στον σκύλο μου αν μείνω ώρες εκτός σπιτιού, για να μην μου κρατάει μούτρα. Δεν υπάρχει χρόνος να μαγειρέψω σπίτι και πραγματικά αν βρεις έναν μάγειρα να σου πει ότι βρίσκει, μάλλον δεν είναι μάγειρας (γέλια)…Επίσης, κάθε πιάτο που φεύγει από το πάσο μου πρέπει να το δοκιμάσω. Στα 100 κουβέρ, έχω ήδη χορτάσει!».