Σίγουρα έχεις ακούσει από κάποιον την συμβουλή να μην τρώμε πολλά αυγά γιατί πειράζουν στην καρδιά και βλάπτουν την υγεία μας. Οι τύψεις για όσους ήθελαν να απολαμβάνουν το πεντανόστιμο έδεσμα ήταν μεγάλες με μια σειρά οδηγιών να συνοδεύουν πάντα τη λέξη αυγό.
Σήμερα μια νέα έρευνα απαλλάσει το αυγό από τις κατηγορίες εναντίον του και το αθωώνει, επτρέποντας 7 αυγά την εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει καμία επιβάρυνση της καρδιάς και του οργανισμού μας.
Μάλιστα η νέα έρευνα κατατάσσει το αυγό στα επωφελή τρόφιμα για την υγεία μας και συνιστά την κατανάλωσή του πάντα με μέτρο και αποφεύγοντας το τηγάνισμά του.
Σύμφωνα με την Δρ. Koltum, τα αυγά έχουν πράγματι υψηλά ποσοστά χοληστερόλης, αλλά παράλληλα είναι πολύ θρεπτικά. Το ασπράδι περιέχει το μεγαλύτερο μέρος καλής πρωτεΐνης του αυγού, ενώ ο κρόκος είναι πλούσιος σε σίδηρο, φώσφορο, λιποδιαλυτές βιταμίνες (όπως βιταμίνη D, βιταμίνες Β), καλά λιπαρά και λοιπά θρεπτικά συστατικά.