LIFESTYLE
Οι τρεις ταινίες για το Χριστό που θεωρήθηκαν βλάσφημες
Τα Πάθη του Ιησού υπήρξαν πηγή έμπνευσης
SHARE:
Ταινίες που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και έγραψαν ιστορία. Όταν παίχτηκαν για πρώτη φορά άνοιξαν ένα μεγάλο διάλογο σχετικά με το κατά πόσο δείχνουν ασέβεια στη θρησκεία του χριστιανισμού, τα όρια της σάτυρας ή και την υπερβολή στις σκηνές
Ο Τελευταίος Πειρασμός / The Last Temptation of Christ (1988)
Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού είναι μια επική θρησκευτική δραματική ταινία του 1988 σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε. Γραμμένο από τον Πωλ Σρέιντερ με άγνωστες επαναλήψεις από τους Σκορσέζε και Τζέι Κοκς, είναι μια μεταφορά του ομώνυμου αμφιλεγόμενου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη του 1955. Όταν έπαιξε στους ελληνικούς κινηματογράφους προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.
Τα Πάθη του Χριστού / The Passion of the Christ (2004)
Τα Πάθη του Χριστού είναι αμερικανική κινηματογραφική ταινία του 2004 σε σκηνοθεσία του Μελ Γκίμπσον. Είναι επική δραματική ταινία με θέμα τα Πάθη του Ιησού Χριστού, με τον Τζιμ Καβίζελ στον ομώνυμο ρόλο. Είχε γίνει μεγάλος σάλος και πολλοί άνθρωποι έφευγαν από τις αίθουσες!
Η ζωή του Μπράιαν / Life of Brian (1979)
Η βρετανική σατιρική ταινία του 1979 σε σκηνοθεσία Terry Jones, και σενάριο των Monty Python. Η ταινία ακολουθεί τον Brian Cohen, έναν νεαρό Εβραίο που γεννιέται την ίδια μέρα και στην ίδια γειτονιά με τον Ιησού Χριστό και αργότερα τον περνάνε για τον Μεσσία - το ζήτημα της "σωτηρίας" και τον χριστιανισμό εν γένει, θεωρήθηκε μέγιστη βλασφημία.