LIFESTYLE
Με αυτό το πανεύκολο ζυμάρι φτιάχνεις ψωμί, πίτσα και πεϊνιρλί
Κάντο σήμερα και μπορείς να το κρατήσεις και εως μια εβδομάδα στο ψυγείο σου
SHARE:
Μια ζύμη για όλα; Αν δεν έχεις χρόνο ΝΑΙ! Με αυτό το πανεύκολο ζυμάρι φτιάχνεις ψωμί, πίτσα και πεϊνιρλί!
Και μάλιστα, το καλύτερο όλων, μπορείς να το κρατήσεις και εως μια εβδομάδα στο ψυγείο σου για να κάνεις για παράδειγμα, τη Δευτέρα μια φρατζόλα ψωμί, την Τετάρτη μια πίτσα για βραδινό και το Σάββατο πεϊνιρλί για πρωινό!
YΛΙΚΑ + ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Είναι εύκολη και γρήγορη και αυτά είναι τα υλικά της:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 ποτήρια χλιαρό νεράκι, 2 φακελάκια μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, μία ζάχαρη και τέσσερις λάδι.
Ρίχνετε όλα τα στεγνά υλικά αφού λιώσει καλά η μαγιά σε λίγο νεράκι, και σιγά σιγά προσθέτετε το αλεύρι στο νερό. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Έπειτα χωρίζετε σε κομμάτια - μπορείτε να φτιάξετε με αυτή τη ζύμη 2 μεγάλα ψωμιά ή ό,τι εσείς θέλετε.
Για το ψωμί, σχηματίζετε τη ζύμη σε στρογγυλή ή μακρόστενη και χαράζετε τρεις μαχαιριές στην επιφάνεια.
Αν αποφασίσετε να κάνετε πίτσα ανοίξτε το φύλλο (το πάχος να είναι ½ – 1 εκ. περίπου).
Αν θέλετε να κάνετε πεϊνιρλί χωρίστε το σε μπαλίτσες και ανοίξτε τις, γεμίστε τις με υλικά και διπλώστε τις γωνίες.