LIFESTYLE

Μαρίνα Σάττι για τη Eurovision: "Στόχος μου είναι να πάμε και να τα «σπάσουμε», δεν ασχολούμαι με τα προγνωστικά"

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε στην «Ελένη» για τη συμμετοχή της στη Eurovision.

Μαρίνα Σάττι για τη Eurovision: "Στόχος μου είναι να πάμε και να τα «σπάσουμε», δεν ασχολούμαι με τα προγνωστικά"

Η Μαρίνα Σάττι παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και αναφέρθηκε στη Eurovision και στο τραγούδι «Ζάρι».

Αρχικά, η εκπρόσωπος της Ελλάδας είπε: «Δεν ασχολούμαι με τα προγνωστικά γιατί όπως μου έχει πει και ο Φωκάς Ευαγγελινός διαμορφώνονται τις τελευταίες μέρες. Στόχος μου είναι να πάμε και να τα “σπάσουμε” Να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό που θα “γράψει” και θα το εισπράξει και ο κόσμος».

«Προτιμώ το τραγούδι να προκαλεί έναν αντίκτυπο –θετικό ή αρνητικό- παρά να είναι κάτι που «πέρασε και δεν ακούμπησε».

 

 

«Δεν ήταν όνειρό μου να πάω στην Eurovision αλλά είχα εξοικειωθεί με την ιδέα απ’ όταν μου είχε ξαναγίνει πρόταση στο παρελθόν. Είναι η κατάλληλη περίοδος να πάω στην Eurovision γιατί νιώθω σίγουρη και έτοιμη. Καλλιτεχνικά νιώθω αυτοπεποίθηση αλλά όταν ξεκίνησα είχα ανασφάλειες σε προσωπικό επίπεδο, στο κομμάτι της έκθεσης», κατέληξε η Μαρίνα Σάττι.
Πάνος Καλίδης για Μαρίνα Σάττι: «Το Ζάρι δεν είναι στα ακούσματα μου, αλλά έχει μία τσαχπινιά»

Στο press day για την προώθηση του τραγουδιού είχε αναφέρει: «Ένιωθα χαρά με το τραγούδι και τις αντιδράσεις. Τα αρνητικά στην αρχή δεν έφταναν σε εμένα. Τα είδα αργότερα αλλά δεν μπαίνω στο να τα βλέπω όλα. Χαίρομαι που το τραγούδι έχει αντίκτυπο. Με το συγκεκριμένο τραγούδι υπάρχει και ένα ρίσκο.Έχω ασχοληθεί με το παραδοσιακό τραγούδι και μαθαίνω ακόμα. Τα παραδοσιακά και τα ελληνικά τα πιο τελευταία χρόνια να ανακαλύπτω».

«Η Ελλάδα ήταν πάντα μια χώρα που ανήκει στη Δύση, αλλά επηρεασμένη ήταν πάντα από την Ανατολή. Αυτό μας έμαθαν και στο σχολείο και αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Όπου κι αγαπάς στην Ελλάδα θα ακούσεις διαφορετικά στοιχεία μουσικά, που μοιάζουν ίσως με τις γειτονικές χώρες. Προφανώς και η ιστορία και όλα αυτά που έχουν συμβεί στην ιστορία, αυτή η ανταλλαγή, έχει καταγραφεί…

Η ηλικία της μουσικής είναι πολύ μεγαλύτερη από των γεωγραφικών συνόρων, της είπε δάσκαλος μουσικής για να της εξηγήσει το γιατί μουσικά ακούσματα από άλλες χώρες μοιάζουν. Υπάρχει στην ουσία μια κοινή ρίζα μουσικά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ανατολής. Όλοι αυτή η ανασφάλεια, αν ακούγεται το τραγούδι ανατολίτικο, σε ένα τρίλεπτο τραγούδι δεν μπορείς να τα δείξεις όλα»

Για τα βίντεο κλιπ του τραγουδιού και την απεικόνιση της ζωής στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα: «Πιστεύω ότι δεν αλλάξαμε κάτι στην πόλη μας. Δεν αλλοίωσαν κάτι και δείξαμε το Μοναστηράκι, την Ομόνοια, τον Λυκαβηττό όπως είναι. Το βίντεο είναι λίγο χιουμοριστικό και φαν»

«Μας ζήτησαν δύο ακόμη βίντεο. Το επόμενο θα βγει τον Μάιο και θυμίζει λίγο αυτό που κάνω με τις φωνές. Το πρώτο το γυρίσαμε σε ένα σπίτι στο Περιστέρι. Να δείξω κάτι που το ξέρουμε όλοι. Εγώ δεν μένω Κηφισιά, είναι εικόνες που έχουμε. Θυμάμαι πως μαζευόμασταν με το σόι μου.

Δεν ξέρω τι θα πρέπει να βάλουμε για να είναι ελληνικό; Ένα τσαρούχι;

Κάποιος μου είπε πως μπορεί αυτή να είναι η πραγματικότητα της Ελλάδας, αλλά δεν θα ήθελα να τη δείξω. Μήπως θα πρέπει να κάνουμε εκεί λίγη δουλίτσα; Τι ακριβώς να κάνουμε για να είναι ελληνικό;»

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση