LIFESTYLE

Το κόλπο για να «δέσει» η αραιωμένη σάλτσα σας

Είτε η ντομάτα είχε πολλά υγρά, είτε σου έπεσε παραπάνω νερό, η σάλτσα σου δεν είναι αρκετά πηχτή. Τι κάνετε, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση;

No profile pic

Έχετε βάλει όλη τη μαεστρία σας και τα υλικά εκείνα που είστε σίγουρες πως θα απογειώσουν τη γεύση στη σάλτσα που μόλις ετοιμάζετε. Αλλά λίγο πριν κλείσετε το μάτι κι ενώ έχει γίνει, διαπιστώνετε πως είναι νερουλή!

Είτε η ντομάτα είχε πολλά υγρά, είτε σου έπεσε παραπάνω νερό, η σάλτσα σου δεν είναι αρκετά πηχτή. Τι κάνετε, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση;

Λιώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι σε ελάχιστο νερό και το ρίχνετε στη σάλτσα που βράζει. (εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε με κορν φλάουερ).

Ένα ακόμη μυστικό είναι να ρίξετε ένα μικρό κομμάτι πατάτας μέσα στη σάλτσα. Το άμυλο θα την βοηθήσει να γίνει πιο πηχτή.

Πηγή:baby.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση