LIFESTYLE

Γρανίτα καρπούζι

Πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή

No profile pic

Υλικά για 4 άτομα

  • 1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • χυμός από ½ λάιμ κατά προτίμηση βιολογικό

 

 
 
 

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με το νερό και βράζετε για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός).
  2. Προσθέτετε το χυμό λάιμ και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  3. Βάζετε λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε καλά. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε με όλο το καρπούζι.
  4. Ρίχνετε στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζετε την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½  ώρα βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πιρούνι «ξύνετε» για να γίνει το μείγμα «ψιχουλιαστό».
  6. Ξαναβάζετε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.

 

 

zappit.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση