LIFESTYLE

Αν φας αυτές τις πατάτες, θα ... ξεχάσεις το όνομά σου!

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτές τις πατάτες, τότε πρέπει να τις δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας

No profile pic

Aυτές οι τραγανές πατάτες βούτυρο σκόρδου παρμεζάνας είναι το πιο νόστιμο πιάτο!

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτές τις πατάτες, τότε πρέπει να τις δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας! Είναι εγγύηση!

Χρειάζεστε

1 κιλό πατάτες Κύπρου
Σπρέι ελαιολάδου
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα

Πλύνετε καλά τις πατάτες, μην τις κόψετε.

Προθερμάνετε το φούρνο σας για ψήσιμο (ή σχάρα) σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία (περίπου 200 ° C).

Βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βράζετε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 

Βάζετε μια λαδόκολλα στο ταψί αφού την ψεκάσετε με λάδι.

Βάλτε τις βρασμένες πατάτες μία μία πάνω στο ταψί και πατήστε τις ελαφρά. 

Ανακατέψτε σε ένα μπολ βούτυρο, σκόρδο και μαϊντανό. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από κάθε πατάτα. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ψεκάστε ελαφρά με σπρέι ελαιολάδου.

Ψήνετε μέχρι να είναι χρυσές και τραγανές (περίπου 10-15 λεπτά). Αφαιρέστε τις από το φούρνο, πασπαλίστε με το τυρί παρμεζάνα και επιστρέψτε τις στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για σερβίρισμα, ρίξτε λίγο επιπλέον αλάτι και μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή:e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση