LIFESTYLE
Το «Ελληνικό Τραπέζι» επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση των ΗΠΑ
Με ξεναγό τη γνωστή Ελληνοαμερικανίδα σεφ, Νταϊάνα Κόχυλα
SHARE:
Πρεμιέρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους δέκτες της αμερικανικής δημόσιας τηλεόρασης (PBS) ετοιμάζεται να κάνει η τηλεοπτική σειρά «Το ελληνικό μου τραπέζι» (My Greek Table), η οποία για μια ακόμα σεζόν θα συνεχίσει να προβάλλει την ελληνική κουζίνα και τις ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις της χώρας μας.
Με ξεναγό τη γνωστή Ελληνοαμερικανίδα σεφ, Νταϊάνα Κόχυλα, ο νέος κύκλος της σειράς ταξιδεύει το αμερικανικό κοινό σε γνωστές και άγνωστες γωνιές της Ελλάδας, προσφέροντας του την ευκαιρία να γευτεί, όχι μόνο αυθεντικές γεύσεις, αλλά και τις ομορφιές, την παράδοση και τη φιλοξενία που προσφέρει η πατρίδα μας.
«Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές, που τόσοι πολλοί άνθρωποι μένουν στο σπίτι και δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ελπίζω ότι "Το ελληνικό μου τραπέζι" θα φέρει μερικές από τις πλούσιες γεύσεις, τη ζεστή φιλοξενία και τη θεαματική φυσική ομορφιά της Ελλάδας στους Αμερικανούς, προσφέροντάς τους μια απόδραση και δίνοντάς τους την ευκαιρία να ονειρευτούν τις μελλοντικές διακοπές τους στην Ελλάδα», είπε η κ. Κόχυλα.
Όπως έχει σημειώσει, η προβολή τέτοιου είδους εκπομπών έχει ευεργετικές συνέπειες στον τουρισμό, στις τοπικές οικονομίες και στην αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων. Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον περασμένο Μάρτιο, η βραβευμένη Ελληνοαμερικανίδα σεφ και συγγραφέας είχε εξηγήσει ότι «οι Αμερικανοί είναι γενικώς ανοικτοί (στην ελληνική κουζίνα). Το περιοδικό U.S. News & World Report δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεται ότι η μεσογειακή διατροφή είναι top trend 2019. Ο κόσμος 'πεινάει' για υγιεινές διατροφικές λύσεις και η ελληνική κουζίνα, με την απλότητά της και την αμεσότητα, είναι σε πολύ καλή θέση να κερδίσει περισσότερο έδαφος».
Στο φετινό οδοιπορικό, «Το ελληνικό μου τραπέζι» εξερευνά τα αγροτικά μυστικά της κοσμοπολίτικης Μυκόνου και επισκέπτεται έναν από τους πιο διάσημους γλύπτες στη Τήνο, αναζητώντας τα αρχιτεκτονικά στολίδια και τις τοπικές συνταγές του νησιού. Επιπλέον, ταξιδεύει στην Πάρο, στη Νάξο και στην Εύβοια, ενώ φτάνει και μέχρι τα νησιά του Ιονίου, αναζητώντας τις βενετσιάνικες επιρροές στην ελληνική κουζίνα. Η πρεμιέρα του νέου κύκλου της σειράς θα γίνει στις 9 Μαΐου.