«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών μία εμβληματική μορφή της παγκόσμιας μόδας.
Η Βρετανίδα σχεδιάστρια Κουάντ έκανε μόδα το κοντό καρέ κούρεμα του Βιντάλ Σασούν, εγκωμίασε το αντισυλληπτικό χάπι γιατί τής έδωσε τη δυνατότητα να αναβάλει τη μητρότητα μέχρι να χτίσει την καριέρα της, και διέδωσε τη μίνι φούστα.
Η Μαίρη Κουάντ υπήρξε παθιασμένη με τη μόδα από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Οι γονείς της, δάσκαλοι από την Ουαλία, δεν την άφησαν να τη σπουδάσει γιατί πίστευαν ότι δεν είχε καμία επαγγελματική προοπτική, αντιμέτωποι όμως καθώς ήρθαν με την επιμονή της κόρης τους κατέληξαν σε συμβιβασμό και της επέτρεψαν να εγγραφεί στη Σχολή Καλών Τεχνών του Κολεγίου Γκόλντσμιθ. Εκεί η Μαίρη συνάντησε ένα κλίμα δημιουργικότητας και ελευθερίας έκφρασης. (Συνάντησε, ακόμη, το 1953 σε ηλικία 19 ετών, τον Αλεξάντερ Πλάνκετ Γκριν, "έναν συνδυασμό από Μικ Τζάγκερ και Πολ ΜακΚάρτνεϊ", ο οποίος έγινε σύντροφός της και αργότερα σύζυγός της.)
Η Κουάντ υποστηρίζει ότι έφερε την επανάσταση και στις αμερικανικές επιδείξεις μόδας, όταν το 1962 διέσχισε τον Ατλαντικό για να προωθήσει την πρώτη της συλλογή για την αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων JC Penney. Η ακολουθία της απαρτιζόταν κυρίως από νεαρές Βρετανίδες.
Η πιο ένθερμη πρέσβειρα του στυλ Κουάντ ήταν πάντως η ίδια η σχεδιάστρια, που μετέτρεψε τον εαυτό της σε ζωντανό μανεκέν. Εμβλήματά της έγιναν η λεπτή σιλουέτα και το μίνι, που δεν αποχωρίστηκε ούτε όταν επισκέφτηκε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ (1966) για να παραλάβει από τη βασίλισσα Ελισάβετ το παράσημο της βρετανικής αυτοκρατορίας.