ΚΡΗΤΗ

Τριψήφιος ο αριθμός θανάτων που σχετίζονται με το γηροκομείο στα Χανιά

Διερευνάται η τέλεση κακουργηματικής υφής ποινικών αδικημάτων και ζητείται όπως το συντομότερο δυνατό, λόγω και της φύσεως των υπό έρευνα αδικημάτων, να αποσταλούν στην Ασφάλεια Χανίων

No profile pic

Ξεκίνησε ήδη από τα κατά τόπους ληξιαρχεία στην Κρήτη η επεξεργασία των στοιχείων που έχει ζητήσει η Εισαγγελία Εφετών Κρήτης και αφορούν στον έλεγχο ληξιαρχικών πράξεων θανάτων, ιατρικών γνωματεύσεων, αλλά και των γραφείων τελετών, που σχετίζονται με το γηροκομείο στα Χανιά.

Με δεδομένο το χρονικό άνοιγμα της έρευνας, δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσα πόρισμα από την Ασφάλεια Χανίων προς την Εισαγγελία, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα γινόταν την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν επωμιστεί το βάρος της έρευνας γίνεται λεπτομερής έλεγχος όλων των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους, όπως ένορκες καταθέσεις, αποτελέσματα αυτοψιών στη δομή, ληξιαρχικές πράξεις, γνωματεύσεις, κλπ., προκειμένου να καταλήξουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Αναφορικά πάντως με τα νέα στοιχεία που ζητήθηκαν, το σίγουρο είναι πως, από μία πρώτη εκτίμηση, οι θάνατοι στην Μ.Φ.Η. το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2015 έως και 31 Δεκεμβρίου 2019 φτάνουν σε ένα… ικανό τριψήφιο νούμερο, στο οποίο αν προστεθούν και οι θάνατοι στο ήδη ερευνηθέν διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2020 έως και 13 Μαρτίου 2021, τότε ενδεχομένως έχουμε να κάνουμε με έναν αριθμό που θα δώσει άλλη διάσταση στην περαιτέρω έρευνα των Αρχών.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο χρονικό διάστημα για το οποίο διενεργήθηκε η έρευνα, μόνο από το ληξιαρχείο του Δήμου Χανίων ερευνώνται 24 περιπτώσεις. Οπότε, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τα ακριβή στοιχεία, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία της 5ετίας, κατά την οποία εξετάζονται τα αρχεία των ληξιαρχείων επτά ουσιαστικά δημοτικών ενοτήτων του καλλικρατικού Δήμου Χανίων, δεδομένου ότι η συγχώνευση έχει γίνει εδώ και λίγους μήνες.

Και βέβαια, στα νέα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την Ασφάλεια Χανίων, θα έχει επίσης ενδιαφέρον το τι αναγράφεται στις ληξιαρχικές πράξεις ως αιτία θανάτου, αν και, όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο το Parakritika.gr, η καρδιακή ανακοπή είναι η συνήθης κατάληξη που γράφεται πάντα σε κάθε γνωμάτευση και κατόπιν οι όποιες άλλες αιτίες επέφεραν το καρδιακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, στο σχετικό έγγραφο που έχει φτάσει στα ληξιαρχεία της Κρήτης αναφέρεται για μία ακόμη φορά ότι διερευνάται η τέλεση κακουργηματικής υφής ποινικών αδικημάτων και ζητείται όπως το συντομότερο δυνατό, λόγω και της φύσεως των υπό έρευνα αδικημάτων, να αποσταλούν στην Ασφάλεια Χανίων…

  • Οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων στις οποίες αναφέρεται η ΜΦΗ για το χρονικό διάστημα από 1.1.2015 έως και 31.12.2019
  • Τα συνοδευτικά έγγραφα των ληξιαρχικών πράξεων κυρίως δε τα ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου και ποιος ήταν αυτός που δήλωσε τον κάθε θάνατο.

 

Δείτε επίσης:

Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζει ο γιος ηλικιωμένου - Ανοίγει η έρευνα

Ανοίγει κι άλλο η έρευνα για την υπόθεση του Γηροκομείου στα Χανιά

Υπόθεση γηροκομείου: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη στάση της Περιφέρειας

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή:parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση