ΚΡΗΤΗ

Τι λέει στο Cretalive ο Πρόεδρος του ΕΑΚΗ για τα σκουλήκια στην πισίνα

Έντονες οι διαμαρτυρίες των γονέων

Τι λέει στο Cretalive ο Πρόεδρος του ΕΑΚΗ για τα σκουλήκια στην πισίνα

Την πεποίθηση ότι τα σκουλήκια που εντοπίστηκαν στην πισίνα του ΕΑΚΗ δεν είναι επιβλαβή για τα παιδιά που κάνουν χρήση και δεν είναι ζήτημα καθαριότητας, εξέφρασε με δηλώσεις του στο Cretalive, ο Πρόεδρος του ΕΑΚΗ, κ. Μένανδρος Παντελλίδης, με αφορμή τις καταγγελίες γονέων.

Όπως τόνισε στο Cretalive, πρόκειται για σκουληκάκια που μεταφέρονται από έντομα στις σχάρες γύρω από τις πισίνες και δεν μπορεί να γίνει κάτι για την απομάκρυνσή τους, με δεδομένο ότι πρόκειται για ανοιχτή εγκατάσταση. Πάντως, όπως τονίζει, δεν είναι θέμα καθαριότητας της πισίνας αν και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι και σε εκείνον αυτή η εικόνα δεν αρέσει...

"Να ξέρουμε, σε κάθε περίπτωση, ότι αυτά τα σκουληκάκια δε ζουν πάνω από 20-30 λεπτά... Δεν είναι επιβλαβή. Αυτό θέλω να το ξέρουν οι γονείς. Κάνουμε μετρήσεις και χθες που ήρθε και η τελευταία, τονίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό. Ωστόσο, χλωρίωση δεν μπορούμε να κάνουμε σε ώρα και ημέρα χρήσης από τα παιδιά", επισήμανε ο κ. Παντελλίδης.

Το επόμενο διάστημα, όπως είπε, θα γίνουν συναντήσεις με τους γονείς ώστε να υπάρξει μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Σε ανακοίνωση του ΕΑΚΗ τονίζεται:

"Εποχικό είναι το φαινόμενο, της εμφάνισης εντόμων, στην μεγάλη πισίνα του Ηρακλείου, τονίζει σε ανακοίνωση της, η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. Το φαινόμενο αυτό, όπως τονίζει είναι εντονότερο την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Το νερό και ο πυθμένας, της πισίνας, καθαρίζονται με ειδικό εξοπλισμό, τέσσερις φορές την εβδομάδα σε
συνδυασμό με υπερχειλίσεις του νερού, και για τη συγκεκριμένη περίοδο, και με αποκομιδή των
εντόμων και εξωτερικών στοιχείων, καθημερινά, προσθέτει στην ανακοίνωση του, το ΕΑΚΗ.

Η ανακοίνωση του ΕΑΚΗ, αναφέρει αναλυτικά:

Λόγω της εμφάνισης εντόμων μέσα στην Κολυμβητική Δεξαμενή του Λίντο, ενημερώνουμε τους γονείς, αθλητές, προπονητές και σωματεία που κάνουν χρήση αυτής, ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι καθαρά εποχικό και συμβαίνει κατά περιόδους.

Είναι εντονότερο την άνοιξη και το φθινόπωρο σε συνδυασμό με βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, που βοηθούν στη μεταφορά εντόμων ή άλλων αντικειμένων στην ατμόσφαιρα αλλά και στη γη. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει από την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης εδώ κ παρά πολλά χρόνια, και δυστυχώς παρ' όλα τα μέτρα αντιμετώπισης που λαμβάνουμε δεν υπάρχει τρόπος να εξαλειφθεί στο 100%.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού γίνεται με τακτικούς καθαρισμούς και απολυμάνσεις στον
περιβάλλοντα χώρο, σε συνδυασμό με ενέργειες που αφορούν στο νερό, λαμβάνοντας υπόψη όλες
τις μετρήσεις ελέγχου αυτού.

Σκοπός μας οι μετρήσεις αυτές να είναι πάντα μέσα στα επιτρεπτά και ασφαλή επίπεδα που ορίζει η υγειονομική υπηρεσία. Το νερό και ο πυθμένας καθαρίζονται με ειδικό εξοπλισμό, τέσσερις φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με υπερχειλίσεις του νερού, και για τη συγκεκριμένη περίοδο, και με αποκομιδή των
εντόμων και εξωτερικών στοιχείων, καθημερινά. Τα συγκεκριμένα έντομα, συνήθως, έχουν διάρκεια ζωής 20-30 λεπτά και είναι αβλαβή για τα παιδιά μας.

Υπενθυμίζουμε ότι κάθε 10 ημέρες, γίνεται πλήρης έλεγχος του νερού της δεξαμενής (μικρής και μεγάλης) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με σκοπό την παροχή ποιοτικότερων και ασφαλέστερων συνθηκών στους αθλητές μας. Όσον αφορά την υπέρ χλωρίωση, προς την ορθή ενημέρωση όλων, αυτό γίνεται ΜΟΝΟΝ όταν η πισίνα δε φιλοξενεί αθλούμενους και η επαναλειτουργία της επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ όταν τα επίπεδα φτάσουν πάλι τα επιτρεπτά".

 

(Φωτογραφία αρχείου)

 

Δείτε επίσης:

"Κραυγή" για την καθαριότητα της πισίνας του Λίντο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση