Άμεση ήταν η αντίδραση του δήμου Ηρακλείου στο δημοσίευμα του Cretalive, για το μπαράζ καταγγελιών σχετικά με την πρόσληψη συμβασιούχων που θα καλύψουν τις θέσεις στην υπηρεσία Καθαριότητας.
Πηγές από την δημοτική αρχή υπογραμμίζουν πως η προκήρυξη γίνεται από το ΑΣΕΠ και αυτό αποφασίζει ποια δικαιολογητικά απαιτούνται και πως κατατίθενται δεν έχουμε δικαίωμα παρέμβασης.
Επισημαίνεται ακόμα ότι ούτε στη διαδικασία παραλαβής των δικαιολογητικών μπορεί να τα ελέγξει ο υπάλληλος του δήμου απλά τα παραλαμβάνει.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται, ο δήμος Ηρακλείου θα κάνει ότι μπορεί για να δει τι θα γίνει για την περίπτωση τους. Σημειώνεται ακόμα ότι η διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων δεν μπλοκάρεται από τις περιπτώσεις αυτές, και αν η όποια ένσταση γίνει δεκτή έρχεται ο ενιστάμενος και φεύγει ο άλλος.
