ΚΡΗΤΗ

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στον Αποκόρωνα - Βελτιωμένη η κατάσταση, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Τι αναφέρει στο Cretalive.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος

eikona_viber_2025-03-12_07-30-29-758
Photo Credits: @ertnews.gr

Συνεχίζει να καίει από το πρωί, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Καλαμίτσι Αμυγδάλου του Δήμου Αποκορώνου στα Χανιά, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές.

Όπως έχουμε ήδη γράψει, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική περιοχή κινητοποιώντας ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις από όλη την Κρήτη ενώ στη "μάχη" έχει ριχτεί με το πρώτο φως της ημέρα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο BELL όπου με συνεχείς ρίψεις νερού προσπαθεί να κατευνάσει τις φλόγες. Συγκεκριμένα 74 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα, βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν "πιάσουν" τη φωτιά.

 

Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ωστόσο, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι σαφώς καλύτερη, ωστόσο οι θυελλώδεις νοτιάδες που πνέουν καθιστούν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

"Πάμε πολύ καλύτερα, είναι σε ύφεση η φωτιά. Βέβαια στο σημείο συνεχίζουν και επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ θα παραμένουν εως ότου έχουμε απόλυτη καταστολή" τόνισε μιλώντας στο Cretalive.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος.  Όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσαπάκος το πρωί υπήρξε ένα ακόμα μέτωπο πυρκαγιάς, στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, ωστόσο τα γρήγορα αντανακλαστικά της Πυροσβεστικής απέτρεψαν τα χειρότερα.

 

 

Ήχησε το 112

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί, εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Καλαμίτσι προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Glomex Video
Image
eikona_viber_2025-03-12_07-30-29-758
Photo Credits: @ertnews.gr

 

 

Καμία καύση/εργασία στην ύπαιθρο εως 18/3

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κρήτη, λόγω και των καιρικών συνθηκών, των ισχυρών νοτιάδων και των υψηλών -για την εποχή- θερμοκρασιών που αναμένεται να συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα, βρίσκονται σε επιφυλακή για πάν ενδεχόμενο, την ώρα που εφαρμόζονται και μέτρα ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα έως και την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαρτίου απαγορεύονται όλες οι θερμές εργασίες στην ύπαιθρο αλλά και κάθε είδους καύσεις, με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κυρώσεις.

Image
Καύσεις


 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση