Στον Διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου το ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ

Newsroom
Newsroom

Ποια θέματα συζητήθηκαν

Επίσημη συνάντηση με το νέο διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, στην οποία επισημάνθηκαν τα αιτήματα των υγειονομικών και οι στόχοι από πλευράς διοίκησης. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση:

"Στη συζήτηση τονίστηκε η αναγκαιότητα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των θέσεων σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, με ταυτόχρονη δραστική αύξηση των αποδοχών, καθώς υπάρχουν φλέγοντα ζητήματα σε πολλά κομβικά τμήματα, όπως το ΤΕΠ, η Ορθοπεδική, η Παθολογική,η Ψυχιατρική καθώς και η μετακίνηση γιατρών απο το Ηράκλειο αλλά και την Πρωτοβάθμια για κάλυψη εφημεριών. 

Η διάσωση του δημόσιας υγείας στο νομό και του νοσοκομείου μας αποτελεί ύψιστη διεκδίκηση ολόκληρου του ρεθυμνιώτικου λαού, που διατρανώθηκε μέσα από το μαχητικό συλλαλητήριο και τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών.

Από πλευράς διοίκησης, αναφέρθηκε πως υπάρχει πλήρης γνώση της κατάστασης και των ελλείψεων σε γιατρούς,άλλωστε αναρτήθηκε
σχετική λίστα και το αίτημα του διοικητή για τον χαρακτηρισμό του Ρεθύμνου ως άγονο Α’ ζώνης με αποφασιστική ενίσχυση των κινήτρων, κάτι άλλωστε που αποτελεί και αίτημα των γιατρών. 

Παρόλα αυτά,η διοίκηση καλείται αντικεμενικά να υλοποιήσει την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, αφού το ζήτημα δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά μείζον πρόβλημα υποχρηματοδότησης, σε κατεύθυνση, με γοργό βηματισμό, μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, με τελικό αποδέκτη τους ασθενείς που πληρώνουν πολλαπλά για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.
Στο ίδιο πλαίσιο, της κατεδάφισης της δημόσιας υγείας, κινείται η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας, που επιχειρούν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, κλιμακώνοντας την επίθεση στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση. Χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πραγματική ανάγκη για βελτίωση της φροντίδας
προς τους ψυχικά ασθενείς, για παράδειγμα την κατάργηση της ιδρυματοποιημένης φροντίδας των ψυχικά πασχόντων, που ως τώρα εφάρμοζαν, προτείνοντας το κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων, για να δημιουργηθεί «χώρος» για ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών. 

Επιπλέον, αναφέρει την παράδοση των δομών απεξάρτησης, όπως το ΚΕΘΕΑ, το 18ΑΝΩ, τα Κέντρα Πρόληψης, σε ΝΠΙΔ,που θα λειτουργούν με διαφορετικά, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ταυτόχρονα θα υπάρχει αλλαγή του περιεχομένου της πλήρους απεξάρτησης, σε «μείωση της βλάβης» κά. 

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας παραδίδονται σε ιδιώτες, ΜΚΟ και αυτό μόνο νέα εμπόδια και φραγμούς έρχεται να φέρει στους ασθενείς και στους λήπτες των υπηρεσιών.
Η ψυχική υγεία και η απεξάρτηση δεν είναι βορά καμιάς κυβέρνησης.

Απαιτούμε το νομοσχέδιο να αποσυρθεί εδώ και τώρα! 
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των επιστημόνων της ψυχικής υγείας και των θεραπευόμενων.
 

Λέμε ΟΧΙ
- στο κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών στην Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση.
- στην κατάργηση ψυχιατρικών νοσοκομείων και κλινικών.
Απαιτούμε

-Ενίσχυση των δομών απεξάρτησης με μόνιμο προσωπικό.
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες.
 

Και τώρα και πάντα αδιαπραγμάτευτη λαϊκή απαίτηση και κορυφαία  κοινωνική αναγκαιότητα, είναι η δημόσια δωρεάν υγεία ποιότητας με ισότιμη και καθολική πρόσβαση για όλους".



Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ