ΚΡΗΤΗ
Στο Ηράκλειο το Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος
Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου
SHARE:
Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.), συνδιοργανώνουν, διαδικτυακά, το 19ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2020 στο Ηράκλειο, Κρήτη. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί, ηλεκτρονικά, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17:30 (περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμo: http://www.hfaa.gr/?p=1725)
Η κεντρική συζήτηση του Συνεδρίου, με τίτλο «Επανεκκίνηση της Οικονομίας μετά την Πανδημία: Οι Βασικοί Άξονες», θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με δυνατότητα παρακολούθησης, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00. Στην συζήτηση θα συμμετέχουν οι κκ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Υφυπουργός Αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, Θεόδωρος Καράογλου, Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Σαμαράς, Πρόεδρος Ομίλου Σαμαράς και Συνεργάτες, Γιάννης Πλατσιδάκης, επ. Πρόεδρος της Intercargo και Δημήτριος Ντζανάτος, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Ορκωτός Λογιστής-Ελεγκτής. Την συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Χρήστος Ι. Νεγκάκης, Καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Πρόεδρος του HFAA.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει ερευνητικό πεδίο ανταλλαγής νέων ιδεών και απόψεων μεταξύ Ελλήνων Επιστημόνων και Επαγγελματιών της Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών υψηλού επιπέδου στα γνωστικά πεδία της Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής, Ελεγκτικής και Οικονομικών Επιστημών. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν, διαδικτυακά, ερευνητές, Καθηγητές Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, μεταδιδακτορικοί ερευνητές, διδάκτορες, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.
Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν τα γνωστικά αντικείμενα της Αποτίμησης Περιουσιακών Στοιχείων, Χρηματαγορών, Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, Ελεγκτικής, Τραπεζικής, Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (FinTech), Χρηματοοικονομικού Κινδύνου, Αποτίμησης Χαρτοφυλακίου, Μέτρησης Αποδοτικότητας, Διοικητικής Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης, Φορολογίας καθώς και Ειδικών Θεμάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ενώ υπάρχει ειδική συνεδρία για υποψήφιους διδάκτορες.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά συζήτηση με θέμα: «Improving Research in Accounting and Finance», με ομιλητές τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, Καθηγητή, Διευθυντή του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Μάνθο Ντελή, Professor, University of Montpellier Business School, France, Χρήστο Φλώρο, Καθηγητή, Αντιπρύτανη Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Κρήτη, Δημήτριο Γουνόπουλο, Professor, University of Bath, UK, Φώτη Πασιούρα, Professor, University of Montpellier Business School, France και Δημήτρη Μαργαρίτη, Professor, University of Auckland, New Zealand. Την συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Παναγιώτης Θεοδοσίου Καθηγητής, Αντιπρύτανης Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.