ΚΡΗΤΗ
Στο εκθεσιακό κέντρο στην Αγυιά προσωρινά οι μετανάστες που βγήκαν στη Γαύδο - Συνελήφθη 18χρονος διακινητής
Είναι όλοι άνδρες, ανάμεσά τους και πολλοί ανήλικοι.
Τους 48 έφτασαν οι μετανάστες που βγήκαν χθες το απόγευμα στην Γαύδο.
Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό, αρχικά εντοπίστηκαν σε παραλία στην ευρύτερη περιοχή βορειοδυτικά της Γαύδου 27 άτομα , ενώ οι έρευνες
Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας του δήμου Γαύδου και από εκεί θα οδηγηθούν με το πλοίο της γραμμής στα Σφακιά, απ όπου θα πάρουν το δρόμο για το εκθεσιακό κέντρο στην Αγυιά Χανίων όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.
Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό:
"Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών σε παραλία στην ευρύτερη περιοχή βορειοδυτικά της Γαύδου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Γαύδου όπου εντόπισαν είκοσι επτά αλλοδαπούς. Σε περαιτέρω έρευνες, τις πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκαν ακόμα δεκαοκτώ αλλοδαποί. Οι συνολικά σαράντα οκτώ αλλοδαποί (όλοι άνδρες) μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας του δήμου Γαύδου, όλοι καλά στην υγεία τους. Ακολούθως, πρόκειται να οδηγηθούν με το επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο ¨ΣΑΜΑΡΙΑ Ι¨ Ν.Χ. 16 στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και στη συνέχεια σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων."
Συνελήφθη 18χρονος διακινητής
Εντωμεταξύ ένας 18χρονος, φέρεται να είναι ο ο διακινητής των 20 μεταναστών που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή στη θαλάσσια περιοχή "Πλακάκια", 2 ν.μ. ανατολικά της Χώρας Σφακίων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:
"Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Σφακίων για την ύπαρξη ενός ξύλινου σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή ¨ΠΛΑΚΑΚΙΑ¨, περίπου 2 ν.μ. ανατολικά της Χώρας Σφακίων. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν είκοσι αλλοδαπούς (19 άνδρες και 01 ανήλικος) να έχουν αποβιβαστεί σε παραλία της περιοχής. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων.
Κατά την προανάκριση, ένας 18χρονος εκ των αλλοδαπών αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής τους, που τους μετέφερε από το ¨ΤΟΜΠΡΟΥΚ¨ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο των Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 18χρονος για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 ¨Παράνομη είσοδο στην χώρα¨, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας Μετανάστευσης¨, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, σε συνδυασμό με το άρθρο 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨. Το μέσο μεταφοράς κατασχέθηκε."
