ΚΡΗΤΗ

Στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

No profile pic

Στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση και την στοχοθεσία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, όπως  έκανε γνωστό με ανακοίνωση του στην οποία αναφέρει:

"Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλει την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης στους εργαζόμενους στους δημόσιους φορείς, παρά την εκφρασμένη αντίθεση μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Φταίει λοιπόν η απουσία της αξιολόγησης στο δημόσιο για:

  • Την υποστελέχωση που σπάει κόκαλα, σε όλο το Δημόσιο, σε όλες τις υπηρεσίες, που αφορούν βέβαια την εξυπηρέτηση των πολιτών και των βασικών τους αναγκών και την ίδια ώρα ανατίθενται οι υπηρεσίες αυτές σε ιδιώτες ή σπρώχνουν τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα;
  • Την ιδιωτικοποίηση και παράδοση στον “Όμιλο Μαριάννα Βαρδινογιάννη” της μοναδικής δημόσιας παιδοογκολογικής δομής της χώρας για τη αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου;
  • Τις ατέλειωτες ώρες που περιμένουν στα “Επείγοντα” άνθρωποι μέχρι να τους δει ένας γιατρός; 
  • Για τα χειρουργημένα παιδιά που νοσηλεύονται στην ίδια κλινική με παιδιά με λοιμώξεις, λόγω συγχώνευσης κλινικών;
  • Για την Ψυχιατρική κλινική που υπερχειλίζει από ράντζα σε καθημερινή βάση;
  • Για την  Παιδοψυχιατρική κλινική που λειτουργεί μόνο με 2 γιατρούς; 
  • Για την μη συντήρηση των μηχανημάτων; 
  • Για τις αναμονές στα τακτικά ραντεβού και την λίστα αναμονής για χειρουργείο που ξεπερνάει τα 6.000 άτομα μόνο για το ΠΑΓΝΗ;
  • Για τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ; 
  • Για τις 600 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού; 

Για όλα αυτά και πολλά άλλα φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει βρει τον ένοχο… Γι αυτό εξάλλου και ο Υπουργός Εσωτερικών προσέφυγε στο Δικαστήριο, απαιτώντας να κηρυχθεί παράνομη η Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις διαδικασίες αξιολόγησης στο Δημόσιο, βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο των απανωτών προσφυγών της Υπουργού Παιδείας, απέναντι σε αντίστοιχες αποφάσεις των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ.

Είναι η πολλοστή φορά που η κυβέρνηση με «όπλο» τον απεργιακό και απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, προσφεύγει στα Δικαστήρια για να καταργήσει, επί της ουσίας, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δηλώνουμε για μία ακόμη φορά πως όσες δικαστικές προσφυγές κι αν κάνει η κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να ασκούμε το δικαίωμα μας στην απεργία και να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και της αντιδραστικής αξιολόγησης, που μέσα από ένα δαιδαλώδες σύστημα με κριτήρια υποκειμενικά και μη μετρήσιμα προσπερνά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων και μεταθέτει ευθύνες που δεν τους αναλογούν σε προϊσταμένους και υπαλλήλους, και δεν έχει καμία σχέση με την απαίτηση για υπηρεσίες σύγχρονες και ποιοτικές."

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση