Στη Βουλή το θέμα της λειψυδρίας στην Κρήτη

Παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη για να συζητηθεί άμεσα το θέμα της λειψυδρίας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε σήμερα σε παρέμβαση του στη Βουλή να συζητηθεί -και μάλιστα κατά προτεραιότητα- το θέμα της λειψυδρίας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τον προγραμματισμό των εργασιών της, τόνισε ότι στην ατζέντα των εργασιών της Επιτροπής πρέπει να μπει το μείζον θέμα της αντιμετώπισης της λειψυδρίας, αλλά και ευρύτερα το θέμα της Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων στο σύνολό του, δηλαδή «το θέμα που απασχολεί την πλειοψηφία της ελληνικής Περιφέρειας και κυρίως τα νησιά - απασχολεί πάρα πολύ και την Κρήτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου.

 Ο Νίκος Ηγουμενίδης προσέθεσε ότι το θέμα των υδάτινων πόρων συμπεριλαμβάνει αρκετές πτυχές: «Από τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων και της μέγιστης δυνατής εξοικονόμησης, καταπολεμώντας μέσα από αυτά τα έργα τις απώλειες νερού που έχουμε, μέχρι το πρόβλημα της λειψυδρίας που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια ακόμη εντονότερα».

Κατά την παρέμβαση του, ο Νίκος Ηγουμενίδης  πρότεινε την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων (σ.σ. με την πρόεδρο της οποίας έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες συνεννοήσεις) με αντικείμενο την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Σχετικά με την διάσταση του προβλήματος ανέφερε ότι «την τελευταία χρονιά, το θέμα είναι εντονότατο στην Κρήτη. Δεν είναι τυχαίο, ότι σήμερα που συνεδριάζουμε οι δύο μεγάλες εφημερίδες του Ηρακλείου επικεντρώνονται στο θέμα της λειψυδρίας».

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στην διερεύνηση από την Επιτροπή της Βουλής της πρότασης-μελέτης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας σχετικά με την επίδραση στα σύννεφα και η οποία ήδη εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση του χαλαζιού, και που σύμφωνα με ερευνητές ενδεχομένως μπορεί να εφαρμοστεί στην Κρήτη, έτσι ώστε τα σύννεφα που περνάνε από τη Λιβύη με πορεία βορειοανατολική, αντί να αδειάζουν το νερό στο βόρειο Αιγαίο, να το αδειάζουν στο νησί.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξήγησε ότι «προφανώς θα υπάρχει και αντίλογος σε αυτή την άποψη, αλλά η γνώμη μου είναι να το δούμε άμεσα έτσι ώστε σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό ή θέλουμε να εφαρμοστεί, να πάρουμε άμεσα μέτρα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ