ΚΡΗΤΗ
Σε τροχιά υλοποίησης το έργο πνοής στο Φράγμα Ποταμών
Μέχρι σήμερα από το Φράγμα αρδευόταν 10.000 στρέμματα και με το παρόν έργο προστίθενται άλλα 14.000 στρέμματα
SHARE:
Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα έργο πνοής στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου στο Ρέθυμνο, με την υπογραφή του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, όπως έχει χαρακτηρισθεί.
Πρόκειται για το έργο "Αξιοποίηση ταμιευτήρα φράγματος ποταμών Αμαρίου: Επέκταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης", τη μελέτη του οποίου εκπόνησε το Γραφείο Μελετών του ΟΑΚ Α.Ε., ενώ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Άρη Παπαδογιάννη, το έργο έχει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης 18 μηνών ενώ η συμβασιοποίηση του θα γίνει εντός του επόμενου τριμήνου.
«Το έργο αφορά στο σύνολο των αναγκαίων και απαραίτητων εργασιών για την επέκταση του κεντρικού αγωγού άρδευσης από το Φράγμα Ποταμών προς τον Κάμπο Ρεθύμνου, καθώς και δευτερευόντων αγωγών άρδευσης, συνολικού μήκους 16.700 μέτρων διαφόρων διαμέτρων. Αφορά το τμήμα από τον οικισμό Πηγής έως τον οικισμό Πρίνου και περιλαμβάνει τις περιοχές των οικισμών Λούτρα, Παγκαλοχώρι, Αστέρι, Χαμαλεύρι, Βιράν Επισκοπή, Έρφοι και Πρίνος ώστε να καταστεί απολύτως λειτουργικό το σύνολο του έργου, όπως αυτό αρχικά είχε σχεδιαστεί", δήλωσε ο κ. Παπαδογιάννης.
Μέχρι σήμερα από το Φράγμα Ποταμών αρδευόταν 10.000 στρέμματα και με το παρόν έργο προστίθενται άλλα 14.000 στρέμματα με επιπλέον βελτιώσεις στην τροφοδοσία των αρδευτικών υποδομών των οικισμών Άδελε και Πηγής και αρδευτική κάλυψη των περιοχών Γιαννούδι, Ξηρό Χωριό και Μυσσίρια του Δήμου Ρεθύμνου.
Το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του ΟΑΚ Θοδωρής Νίνος, τόνισε πως είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για το Ρέθυμνο, ιδιαίτερα για το Δήμο Ρεθύμνου με σημαντικό περιβαλλοντικό όσο και οικονομικό αποτύπωμα . «Το έργο αυτό, θα έχει κι ένα σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα καθώς θα συμβάλει, με την μείωση του κόστους καλλιέργειας, στην ενίσχυση του πρωτογενή τομέα αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας σε μια εξαιρετικά απαιτητική συγκυρία στην μετά covid19 εποχή».