Σκληρά δοκιμάζεται από την κακοκαιρία και ο νομός Ρεθύμνου με εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού. Οι κατολισθήσεις είναι συνεχείς ενώ τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός καθαρίζοντας διαρκώς το επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Σοβαρές ζημιές σε πολλές περιοχές, όπως τον Μυλοπόταμο, το Σφακάκι, το Αμάρι και τον Άγιο Βασίλειο, έχει δημιουργήσει η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει τον νομό Ρεθύμνου, ενώ τα προβλήματα, από το ύψος του Ρεθύμνου μέχρι τις Σίσσες, επί της εθνικής οδού του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, είναι μεγάλα.
Η αντιπεριφερειάρχης κα. Μαρία Λιονή απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και επικίνδυνοι λόγω των φερτών υλικών. Η ίδια έκανε λόγο για τεράστιο όγκο νερού στα ρέματα και τους ποταμούς, «…τα οποία είχαν καθαριστεί στο σύνολό τους και παρ' όλα αυτά έχουμε τις υπερχειλίσεις που παρουσιάζονται. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές στην ενδοχώρα από τα φερτά υλικά που κατεβαίνουν από τα βουνά μαζί με τις ατελείωτες ποσότητες νερών».
Τα μηχανήματα βαρύ τύπου της Αντιπεριφέρειας, των δήμων και τα εκμισθωμένα από τους ιδιώτες, εργάζονται για διανοίξεις στα τοπικά οδικά δίκτυα της ενδοχώρας.
Το σοβαρότερο πρόβλημα της κακοκαιρίας έχει εντοπιστεί στην περιοχή του Πλατανιά, όπου ο ποταμός έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα, με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία να καλούν τους πολίτες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η Γέφυρα στο Πέραμα Μυλοποτάμου είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία, σύμφωνα με τις αρχές, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Γεροποτάμου, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον ποταμό Πετρέ στην είσοδο του νομού Ρεθύμνου. Στην περιοχή μάλιστα από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκε ένα μηχάνημα.
Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, όπως ενημέρωσε, προσπάθησε με μηχανήματα να ανοίξει δρόμο για να απεγκλωβίσει ένα παιδί, ενώ αποφασίστηκε το κλείσιμο και των δύο περιφερειακών δρόμων.
Όπως ανέφερε στο GOODnet ο διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου Θεοδόσης Χασάπης η κατάσταση είναι επικίνδυνη και έχει διαταχθεί μερική εκκένωση.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Γεροπόταμο, όπου δήμος και πολιτική προστασία καλούν τον κόσμο να μην περνάει αλλά και να απομακρυνθεί από τις περιουσίες τους μέχρι να πέσουν τα φαινόμενα.
Στις Μαργαρίτες η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει από το σπίτι της οικογένεια, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι από την Πηγή.
Στα Σκουλούφια η Π.Υ. έχει κλήσεις από πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ στο Αμάρι ένας υπάλληλος του φράγματος παραλίγο να εγκλωβιστεί στο εργοτάξιο και κλήθηκε η Π.Υ. που δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Ο υπάλληλος απομακρύνθηκε.
Και στα Ανώγεια υπάρχουν κατολισθήσεις σε αγροτικούς δρόμους, χωρίς όμως τα προβλήματα να είναι μεγάλα για την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους. Ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, το σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου έχει καταστραφεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για αγρότες, κτηνοτρόφος και πολίτες.