ΚΡΗΤΗ
Πρώτη συνάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής, ''Study in Crete''
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και αποφασίστηκε η σύνταξη Τεχνικού Δελτίου της δράσης, που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Κρήτης
Την πρόθεση τους να προωθήσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία, “Study in Crete” επικύρωσαν με τη συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής και την πρώτη συνεδρίαση της, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 στην Πρυτανεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Χανίων Ν.Δ., καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Αντώνης Παπαδεράκης και εκπρόσωποι των διοικήσεων, των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης) και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ΜΑΙΧ, ΕΛΚΕΘΕ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ).
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύνταξη Τεχνικού Δελτίου της δράσης, το οποίο θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Κρήτης και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία Ψηφιακής Πύλης “Study in Crete”, τη δημιουργία προωθητικού υλικού και τη σύσταση και στελέχωση ενός κεντρικού Γραφείου Υποστήριξης της δράσης “Study in Crete”, το οποίο θα προωθεί τα υφιστάμενα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών (μεταπτυχιακά, θερινά σχολεία), σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων.
Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Βασίλης Διγαλάκης τόνισε ότι, «ο στόχος του “Study in Crete”, της καθιέρωσης δηλαδή, της Κρήτης ως κυρίαρχου εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αρχίζει να υλοποιείται. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, από τα αποτελέσματα της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης με σκοπό την προετοιμασία τεχνικού δελτίου της δράσης, το οποίο θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Κρήτης. Οι παρατηρήσεις των μελών της Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα ουσιαστικές, με κοινό στόχο όλων να καταστήσουμε το νησί, εκπαιδευτικό και ερευνητικό προορισμό φοιτητών και ερευνητών από το εξωτερικό. Ευχαριστώ τις διοικήσεις όλων των ιδρυμάτων και ιδιαιτέρως, τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, για τον συντονισμό της δράσης. Θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, το σημαντικό αυτό εγχείρημα γιατί είναι πεποίθηση μου, ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλασιαστικά τόσο για την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, όσο και για την ίδια την Κρήτη, την τοπική κοινωνία, την παραγωγή και την οικονομία».
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο