Πότε θα "σφυρίξει" το τρένο στην Κρήτη

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Θετικοί οι δήμαρχοι- «Ζήτημα πολιτικής βούλησης η ανάθεση του έργου»

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στο ζήτημα της υλοποίησης μελέτης για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη αφού μετά τον Δήμο Ηρακλείου, και το δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, ψήφισε υπέρ της πρότασης.

Καθοριστικής σημασίας είναι το «ναι» από την πλευρά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος καθώς εκεί θα ανήκει και το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου, που βρίσκεται υπό κατασκευή και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο του 2025.

Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει με ειδική μνεία στο φλέγον αυτό ζήτημα και το δημοτικό συμβούλιο της Χερσονήσου ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος εμφανίζεται ιδιαίτερα θετικός ως προς το ενδεχόμενο να αποκτήσει τρένο η Κρήτη. 

«Περιμένουμε τις συνεδριάσεις των δήμων Χανίων και Αγίου Νικολάου αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι οι δήμαρχοι στηρίζουν το αίτημα της Παγκρήτιας Ανοιχτής Επιτροπής για την Εγκατάσταση Μέσων Σταθερής Τροχιάς στην Κρήτη» αναφέρει στο Cretalive o πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και μέλος της Επιτροπής, Λευτέρης Μιχελάκης.

Στόχος και επιδίωξη της Επιτροής είναι να λειτουργήσει η γραμμή τρένου που θα ενώνει το Ηράκλειο με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

«Στην Επιτροπή συμμετέχουν επίσης ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης καθώς και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός» - συμπληρώνει ο ίδιος. Έτσι, οι δήμαρχοι του νησιού προωθούν το ζήτημα στα δημοτικά τους συμβούλια για να υπάρχει εγρήγορση και πίεση από τις τοπικές κοινωνίες ώστε και η ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει με πιο γοργές διαδικασίες την ανάθεση της σχετικής μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών.

Συνεπώς πρόκειται για μία ξεκάθαρα πολιτική απόφαση η οποία πρέπει να ληφθεί από την πλευρά της κυβέρνησης. «Είμαστε σε περίοδο δράσης, προσπαθούμε να έχουμε επαφές καθημερινά. Το παλεύουμε και το προωθούμε ως αίτημα αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο να έρθουμε σε επαφή με την κυβέρνηση μέσω των τοπικών βουλευτών» - δηλώνει ο κ. Μιχελάκης.

«Εμείς, ως Επιτροπή, προτάσσουμε την υλοποίηση μελέτης σκοπιμότητας για να καταδείξει την αναγκαίοτητα του έργου. Η Πολιτεία οφείλει να βρει πόρους χρηματοδότησης. Οι επιστήμονες γνωρίζουν και θα συμμετέχουν σε συναντήσεις με φορείς αλλά χρειάζεται και πολιτική βούληση» - καταλήγει ο Λευτέρης Μιχελάκης.

 

Δείτε επίσης: 

Ομόφωνα «ναι» στη μελέτη για τρένο στην Κρήτη από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ