ΚΡΗΤΗ
Πώς και πώς περίμεναν τους αλλοδαπούς εργάτες γης
Στα νότια του Ηρακλείου στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον για τους εργάτες γης και το λιομάζωμα
Ολοκληρώνουν σιγά σιγά την ελαιοσυγκομιδή στα βόρεια οι παραγωγοί της Κρήτης, με τη βοήθεια των κλιματικών συνθηκών, και πλέον πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι που αναζητούν εργασία στις νότιες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, όπου το λιομάζωμα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive ο Αντιπρόεδρος της Αγροδιατροφικής και του ΣΑΣΟΕΕ Μιχάλης Καμπιτάκης, η οξύτητα στις περισσότερες περιοχές είναι στις 3 γραμμές για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και παρά τα προβλήματα με τη δραματική έλλειψη εργατών γης, το γλοιόσπορο, λόγω των κλιματικών συνθηκών, και άλλων προβλημάτων, στις περισσότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές στα βόρεια έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.
Βέβαια, όλοι ανέμεναν, όπως είπε, εδώ και περίπου ένα μήνα, τους αλλοδαπούς εργάτες από την Αίγυπτο που θα έδιναν ώθηση στην αγροτική οικονομία, όμως μόλις πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε η σχετική συμφωνία από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου.
Η συμφωνία προβλέπει τη μετάκληση 5.000 εργατών γης για την κάλυψη αναγκών στον πρωτογενή τομέα.
«Η συμφωνία νόμιμης μετάκλησης 5.000 εργατών γης από την Αίγυπτο δε φέρνει νέους μετανάστες στη χώρα μας. Απαντάει στις ανάγκες των αγροτών, βάζει φρένο στο δουλεμπόριο εργαζομένων και διευρύνει τους δεσμούς μας με μια χώρα- σύμμαχο και πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας για το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Δείτε επίσης:
Κυρώθηκε από την Βουλή η συμφωνία για την απασχόληση εργατών γης από την Αίγυπτο
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη