ΚΡΗΤΗ

Πώς είναι να «χτυπάς» 20άρια; Οι αριστούχοι των πανελλαδικών ξέρουν τον τρόπο!

Κατάφεραν να φτάσουν ψηλά, εκεί, όπου τους οδηγούν τα όνειρά τους!

Πώς είναι να «χτυπάς» 20άρια; Οι αριστούχοι των πανελλαδικών ξέρουν τον τρόπο!

Της Κατερίνας Μυλωνά

Έγραψαν 20 και 19 σε μαθήματα, όπως είναι η Φυσική, όπου οι βαθμολογίες σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ. Όμως, τα κατάφεραν γιατί είχαν όνειρα και ακριβώς αυτά ήταν και ο οδηγός τους…

Εμείς απλώς ζητήσαμε από αριστούχους των πανελλαδικών εξετάσεων σχολείων του Ηρακλείου να μας πουν τη δική τους ιστορία…

Μάνος Παχουλάκης

Ο Μάνος Παχουλάκης, με 18.700 μόρια, τερμάτισε πρώτος στο 4ο Λύκειο Ηρακλείου. Σκέφτεται να ακολουθήσει τον κλάδο της Πληροφορικής και ενδιαφέρεται για το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Όπως αναφέρει, η χρονιά είχε αρχίσει κάπως δύσκολα, όμως, στην πορεία όλα ομαλοποιήθηκαν.

Αν και δεν είναι και πολύ του προγράμματος, όπως λέει, έγινε καλή προετοιμασία και από το φροντιστήριό του και ο ίδιος φρόντιζε να μην αφήνει κενά για να μη χρειαστεί να τα καλύψει με ατελείωτες ώρες διαβάσματος.

Μανουσάκης Ιωσήφ

Το… απίστευτο 19.9 κατάφερε να γράψει στη Φυσική ο Ιωσήφ Μανουσάκης, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, ο οποίος «άγγιξε» τα 19.000 μόρια.

Φέτος, έδινε για δεύτερη φορά πανελλαδικές εξετάσεις και, όπως λέει, έκανε θυσίες που δεν είχε κάνει την προηγούμενη χρονιά. Στερήθηκε κάποιες εξόδους, δεν είχε πολύ ελεύθερο χρόνο, διάβαζε συνεχώς, έλυνε ασκήσεις και… τα κατάφερε!

Ονειρεύεται να σπουδάσει Ιατρική, ακόμα δεν έχει καταλήξει στο μέρος. Η ιατρική είναι υπόθεση οικογενειακή αφού ο πατέρας του είναι καρδιοχειρουργός, η μητέρα του καρδιολόγος και ο παππούς του, επίσης, ήταν καρδιολόγος!

Ο Ιωσήφ, ωστόσο, δεν ξέρει ακόμα ποια ειδικότητα θα επιλέξει, πρώτα θέλει να περάσει, να καθίσει στα αμφιθέατρα, να μπει στα εργαστήρια και στην πορεία να αποφασίσει τι θα ακολουθήσει!

Μάνος Κωστάκης

Πάνω από 19.000 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει ο Μάνος Κωστάκης, από το 11ο Λύκειο Ηρακλείου.

Όπως λέει, στο φροντιστήριο αλλά και το σχολείο γινόταν σημαντική δουλειά ενώ είχε τη δυνατότητα να κάνει διαλλείματα για την απαραίτητη αποφόρτιση.

Θέλει να σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είναι ένας τομέας που του αρέσει αρκετά και συνδυάζει τα δύο αγαπημένα του μαθήματα: τα μαθηματικά και τη φυσική.

Ελένη Ρουβάκη

Πλώρη για την Ιατρική Ηρακλείου βάζει η Ελένη Ρουβάκη, από το 11ο Λύκειο, η οποία συγκέντρωσε 19.000 μόρια.

«Είναι κάτι που θέλω από μικρή, ήταν το όνειρό μου. Από νωρίς ήξερα τι θέλω να κάνω, είχα έναν στόχο και επικεντρώθηκα σε αυτόν», αναφέρει.

Ήταν συγκεντρωμένη καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και είχε τη στήριξη της οικογένειάς της, κάτι που ήταν σημαντικό για την ίδια. 
Τα κατάφερε με αρκετή δουλειά αλλά χωρίς υπερβολές, με ισορροπημένο πρόγραμμα.

Κρουσταλλάκη Βαρβάρα

Ανάμεσα σε δύο επιλογές βρίσκεται η Βαρβάρα Κρουσταλάκη, από το 4ο Λύκειο Ηρακλείου, η οποία συγκέντρωσε 18520 μόρια. Είναι μεταξύ στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως λέει, η χρονιά ήταν αρκετά πιεστική, όμως, τηρούσε ένα πρόγραμμα και έτσι δεν υπήρχαν στιγμές που αισθάνθηκε ότι δεν άντεχε άλλο.

Μάλιστα, κάνει λόγο για μια ωραία εμπειρία καθώς στο τέλος οι κόποι της ανταμείφθηκαν και αισθάνεται πολύ περήφανη για αυτό!

Νίκος Βαβουράκης

Ο Νίκος Βαβουράκης, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, συγκέντρωσε 18610 μόρια και θέλει να σπουδάσει Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο πατέρας του είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και ο παππούς του πολιτικός μηχανικός, έτσι η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται με τον Νίκο!

Η χρονιά για εκείνον ήταν δύσκολη, ιδιαίτερα σε κάποια μαθήματα, όμως, φρόντιζε να διαβάζει καθημερινά και έτσι κατάφερε να γράψει όπως περίμενε.

Αλίκη Ιωάννα Ζαχαράκη

Η Αλίκη – Ιωάννα Ζαχαράκη, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, ξεπέρασε τα 18.000 μόρια και θέλει να σπουδάσει Πληροφορική, είτε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είτε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Θεωρεί πως είναι ένας τομέας με μέλλον που σου ανοίγει πολλούς δρόμους και προσφέρει πολλές επιλογές.

Η χρονιά για εκείνη ήταν πιο εύκολη από όσα της την είχαν περιγράψει, είχε μεν διάβασμα, όμως, μπορούσε να συνδυάζει και πράγματα που την ευχαριστούσαν.


Δείτε επίσης

Πρόγραμμα, οργάνωση, προσήλωση στον στόχο: Aριστούχοι των πανελλαδικών εξετάσεων μιλούν για όλα στο Cretalive!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση