Παράταση συμβάσεων για τους συμβασιούχους της υγείας, ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει το σωματείο σε επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση της ΔΥΠΑ

Την παράταση των συμβάσεων που αφορά σε 4.000 συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και από τη διοίκηση της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Στη σχετική επιστολή του σωματείου επισημαίνονται τα εξής:

"Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι μετά από 6 συνεχείς ετήσιες παρατάσεις του προγράμματος της ΔΥΠΑ “Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας”, φέτος για πρώτη φορά δημιουργειται «κενό» στις συμβάσεις εργασίας .
Παρά τις σχετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις, το ΦΕΚ με την ΚΥΑ για την παράταση του προγράμματος για ένα ακόμη έτος δεν δημοσιεύτηκε έως τις 2 Φεβρουαρίου όπως πέρυσι, αλλά δημοσιεύτηκε στις 12/2/24, αφού είχαν λήξει οι συμβάσεις πολών εργαζομένων μέσω του προγράμματος (στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είχαν λήξει στις 6 και 7 Φεβρουαρίου οι συμβάσεις 14 εργαζομένων του συγκεκριμένου προγράμματος της ΔΥΠΑ).
Σε σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε από τη ΔΥΠΑ στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες αναφέρεται ότι:
« Η τροποποίηση αφορά την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος απασχόλησης κατά 12 μήνες. Αφορά τους ωφελούμενους της Δ.Π 13/2016(4.000 θέσεις) και τη Δ.Π 10/2017 (1.135 θέσεις).Στις περιπτώσεις ωφελούμενων που έληξαν οι συμβάσεις τους πριν την έκδοση του ΦΕΚ, οι ωφελούμενοι/ες θα επανατοποθετηθούν με νέο έντυπο «Ε3. Αναγγελία Πρόσληψης» στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, χωρίς υπόδειξη /συστηματικό σημείωμα από το αρμόδιο ΚΠΑ2.»
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι για πρώτη φορά μετά από 6 συνεχιζόμενες παρατάσεις χωρίς κενό μεταξύ των συμβάσεων, φέτος θα υπάρχει κενό και λύση της συνέχειας των συμβάσεων.
Έτσι εντός του ίδιου προγράμματος θα διαμορφωθούν 2 κατηγορίες εργαζομένων, με διαφορετικές συμβάσεις μεταξύ τους όσο αφορά τη συνέχεια τους.
Ο τρόπος, και η αναίτια καθυστέρηση, προκαλούν «δεύτερες σκέψεις» για το τυχαίο ή τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί. Ελπίζουμε να γίνει κατανοητό ότι τέτοιες μεθοδεύσεις διαχωρίζουν τους εργαζόμενους και δημιουργούν εντάσεις στους χώρους εργασίας.
Γι αυτό ζητούμε να ανακληθεί το σχετικό ερμηνευτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, είτε να σταλεί νέο, είτε να τροποποιηθεί η σχετική ΚΥΑ, ώστε να οριστεί ότι η απασχόληση των οφελούμένων του προγράμματος ΔΥΠΑ 4000 στο ΕΣΥ παρατείνεται από τη λήξη των προηγούμενης σύμβασης για ένα έτος".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ