ΚΡΗΤΗ

Παιδιά στην Τανζανία θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση χάρη στην προσφορά Κρητικών!

Μέλη της αποστολής των Bacpack Brothers μιλούν στο Cretalive για το ταξίδι της ζωής τους.

No profile pic

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

 

 

Δεν παρακολουθούν ό,τι συμβαίνει γύρω μας από τον καναπέ τους. Κλείνουν την τηλεόραση, ετοιμάζουν βαλίτσες και η δράση αρχίζει.

Κρητικοί απευθύνθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν τα αδέλφια Σαράντης και Βαγγέλης Σιμάκης, γνωστοί και ως Bacpack Brothers και όλοι μαζί ετοιμάζονται για το νέο τους ταξίδι στην Τανζανία. Συνολικά, θα λάβουν μέρος στην αποστολή 22 εθελοντές και έχουν μείνει κενές ακόμα τρεις θέσεις για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν.

Μετά από τη συμμετοχή σε τρία ταξίδια αλληλόδρασης, οι Backpack Brothers επιστρέφουν στο αγαπημένο τους χωριό Gongo στην δράση του Wheeling2help στην Τανζανία ως leaders σε ένα ξεχωριστό γκρουπ ανθρώπων με αγάπη και πάθος για την προστασία της φύσης, την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας.

Το ταξίδι θα διαρκέσει από τις 9 ως τις 19 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Σαράντης Σιμάκης εξηγεί στο Cretalive πως έχει γίνει μία αναπροσαρμογή του project, οι ανάγκες στο χωριό έχουν καλυφθεί από άλλους εθελοντές και μία μικρή δική τους συμβολή, σε σχολικά και αθλητικά είδη.

Ο στόχος είναι να δοθούν δύο ή και τρεις υποτροφίες σε παιδιά για να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

H Ιωάννα Παπαγιαννάκη είναι 20 χρονών και σπουδάζει Κοινωνική Εργασία στο Ηράκλειο. Η ίδια αναφέρει «ασχολούμαι με τον εθελοντισμό τα τελευταία χρόνια καθώς μου αρέσει να συνεισφέρω και να βοηθάω τους συνανθρώπους μου που αντιμετωπίζουν κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Για μένα, ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής, πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας. Πρεσβεύει ανθρωπιά, αλληλεγγύη, σεβασμό και σίγουρα ένωση ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, θρησκείας, φυλής. Φέτος, μου δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσω το μεγαλύτερο όνειρο μου και να ταξιδέψω στην μακρινή Τανζανία και συγκεκριμένα στο χωριό Gongo μαζί με τους backpackbrothers.gr και την εθελοντική οργάνωση wheeling2help για να προσφέρουμε την βοήθεια μας στην κοινότητα που τόσο έχουν ανάγκη. Στόχος μου γι΄ αυτό το ταξίδι είναι να αναπτύξω την προσωπικότητα μου, να διευρύνω τους ορίζοντες μου, να ξεπεράσω τα όρια μου και να αντιληφθώ τον κόσμο από μια διαφορετική και πιο ελπιδοφόρα τροχιά. Ένα ταξίδι ζωής, δυνατών συναισθημάτων και εμπειριών. Στιγμές που θα με συντροφεύουν για την υπόλοιπη ζωή μου παρέα με τους πιο ξεχωριστούς ανθρώπους. Μετά από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώσαμε με καραντίνες και εγκλεισμούς θα μας τροφοδοτήσει με αισιοδοξία, όνειρα και θα οραματιστούμε ένα κόσμο με περισσότερη αλληλεγγύη και επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τους τρόπους βελτίωσης και ανάπτυξης τους

Ο  Νικήτας Διαλυνάς, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης κι είναι 29 χρονών, εργάζεται στις εφαρμογές ψύξης και κλιματισμού. 

«Από μικρά παιδιά  μαθαίναμε απτούς γονείς μας την έννοια της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Έτσι το 2014 ξεκίνησα να έχω επαφή με το κομμάτι του εθελοντισμού όταν μπήκα στην Κίτρινη Αποστολή. Εκεί συνειδητοποίησα τη σπουδαιότητα της συστηματικής προσφοράς σε συνανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και κυρίως σε μικρά παιδιά. Τα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα σου από ένα μικρό χαμόγελο, είναι απερίγραπτα.

 Γνωρίζοντας τον Σαράντη μέσω κοινών εκδηλώσεων που είχαμε κάνει με την Αποστολή Αγάπης και τους ΑΤΑΧΤΟΥΣ, είχα δει το έργο του στην Τανζανία μαζί με τον αδερφό του Βαγγέλη, και πραγματικά είχα συγκινηθεί και ταυτόχρονα ζηλέψει!!! Ήταν μια εμπειρία που ήθελα να την ζήσω κι εγώ. Πήρα την απόφαση λοιπόν φέτος να τους κάνω παρέα σ’ αυτό το ταξίδι.

Οι λόγοι είναι αρκετοί. Πιστεύω πως μέσα από αυτό το ταξίδι θα εκτιμήσουμε πραγματικά τι έχουμε στη ζωή μας, καθώς πράγματα τα οποία θεωρούνται δεδομένα, για πολλούς δυστυχώς δεν είναι. Θα μας  βοηθήσει να αναθεωρήσουμε κομμάτια της ζωής μας και να μάθουμε να είμαστε ευτυχισμένοι με ό,τι έχουμε. Επίσης έχουμε την  δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε μία ξένη χώρα, με διαφορετική κουλτούρα  μαζί με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  που μοιραζόμαστε τα ίδια πιστεύω και ιδανικά, με σκοπό να προσφέρουμε βοήθεια κι έργο, τέτοιο ώστε να στηρίξει ολόκληρες οικογένειες.

Οπότε εύχομαι από αυτό το ταξίδι να γυρίσουμε όλοι με εμπειρίες που θα μας κάνουν καλύτερους σε όλους τους τομείς και να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται», τονίζει.

Ο στόχος του ταξιδιού

Τα δύο αδέλφια εξηγούν πως «φέτος το χειμώνα, επιστρέφουμε στο χωριό Gongo για να ασχοληθούμε εις βάθος με όλα τα πρότζεκτ που έχουμε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και νέες ιδέες που προκύπτουν από αυτά.

Οι βασικοί άξονες δράσης αφορούν :

• Education – αθλητικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές δραστηριότητες στο Gongo Primary School.

• Empowerment – δραστηριότητες στο γυναικείο συνεταιρισμό με τις Mamas, στο κέντρο βιώσιμης γεωργίας Kilimo+, και στη φάρμα πουλερικών Wakuza.

 

• Conservation – δραστηριότητες όπως δενδροφύτευση, καθαρισμοί και επαναχρησιμοποίηση.

Ο λόγος της δημιουργίας αυτού του Give & Fund (εκτός από τους παραπάνω στόχους) είναι η δημιουργία ενός ακόμα project:

Επειδή σε μερικές Αφρικάνικές χώρες πρέπει να πληρωθούν δίδακτρα για την συμμετοχή των μαθητών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπάρχουν οικογένειες που δυστυχώς δεν έχουν την  οικονομική δυνατότητα να τα καλύψουν. Ο Οργανισμός SANA έχει σε ισχυεί ένα πρόγραμμα υποτροφιών για την στήριξη των μαθητών που έχουν προαχθεί στην βαθμίδα του Γυμνασίου αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν τα δίδακτρα. Θέλοντας να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα αυτό, δημιουργήσαμε αυτή την  Καμπάνια (Crowdfunding). Σκοπός μας είναι να μαζέψουμε όσα περισσότερα χρήματα για να τα παρέχουμε στον SANA, οποίος με την σειρά του θα προχωρήσει σε κάλυψη των διδάκτρων για τους μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα. Πληροφοριακά τα δίδακτρα για έναν μαθητή για τα τέσσερα (4) χρόνια στο Γυμνάσιο είναι 600€. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να στείλουμε με την βοήθεια μας τουλάχιστον 2 μαθητές στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.»

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:

Το πιο μακρύ ταξίδι τους: η προσφορά! Οι Bacpack Brothers ετοιμάζουν και πάλι βαλίτσες!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση