ΚΡΗΤΗ

Ο "λογιστής" τον έστειλε στο ΑΤΜ και του απέσπασε 2.500 ευρώ

Νέο θύμα ηλεκτρονικής απάτης ένας ηλικιωμένος άνδρας στο Ρέθυμνο

Ο "λογιστής" τον έστειλε στο ΑΤΜ και του απέσπασε 2.500 ευρώ
Ένα ακόμα περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης, με θύμα αυτή τη φορά έναν 73χρονο άνδρα στο Ρέθυμνο, καταγράφηκε στο αστυνομικό δελτίο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ηλικιωμένος δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που του παρουσιάστηκε ως λογιστής και τον έπεισε πως δικαιούται επιδότηση ρεύματος. 
Με βάση τις οδηγίες του υποτιθέμενου λογιστή, ο ηλικιωμένος βρέθηκε σε ΑΤΜ και δυστυχώς έδωσε κωδικούς στον απατεώνα, ο οποίος και κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 2.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες ημέρες σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών υπογράμμιζε ότι "οι επαγγελματίες λογιστές δεν θα ζητήσουν ποτέ τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες μέσω τηλεφώνου, email ή μηνυμάτων, και οποιαδήποτε προσπάθεια από άτομα που παρουσιάζονται ως λογιστές να απαιτήσουν τέτοιες πληροφορίες πρέπει να θεωρηθεί ύποπτη και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές".

Η ΠΟΦΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις και να μην δίνουν ποτέ τα προσωπικά τους στοιχεία σε άγνωστους.

Προκειμένου να προστατευθείτε από τέτοιου είδους απάτες, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προτρέπει το κοινό να τηρεί τις εξής οδηγίες:

Ποτέ μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, κωδικούς e-banking, κωδικούς taxisnet ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα μέσω τηλεφώνου αλλά ούτε μέσω email ή γραπτών μηνυμάτων (SMS, Viber, Messenger, WhatsApp, κ.α.).

Να ζητάτε πάντα να μιλήσετε με τον λογιστή σας απευθείας, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κλείσετε το τηλέφωνο και να επικοινωνήστε ΕΣΕΙΣ απευθείας με το λογιστικό γραφείο και τον λογιστή που συνεργάζεστε, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε.

Να μην ανοίγετε συνδέσμους ή να κάνετε κλικ σε αρχεία που σας στέλνουν άγνωστοι μέσω email ή γραπτών μηνυμάτων (SMS, Viber, Messenger, WhatsApp, κ.α.).

Μην αποκαλύπτετε ποτέ κωδικούς μίας χρήσης (ή κωδικούς ασφαλείας) που λαμβάνετε από τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες σε τρίτους!

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ταυτότητα του καλούντος όταν λαμβάνετε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας και την αστυνομία.




Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση