ΚΡΗΤΗ

Νομοθετικό πλαίσιο για κάθε όχημα προτείνει η "Ανθρώπινη Ασπίδα"

Τι προτείνει ο Σύλλογος με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου παιδιού

No profile pic

Τη θεσμοθέτηση μιας διαδικασίας έγκρισης ειδικής άδειας για κάθε τροχοφόρο όχημα που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 20 χλμ./ ώρα προτείνει ο Σύλλογος Προστασίας της Ανθρώπινης Ζωής "Ανθρώπινη Ασπίδα", μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Λεωνίδα (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Η ανακοίνωση

Παρακολουθούσαμε με αγωνία την εξέλιξη της υγείας του εντεκάχρονου, που ενεπλάκη σε τροχαίο στην περιοχή της Χερσονήσου και δυστυχώς δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Συμμεριζόμαστε τον πόνο των δικών του ανθρώπων και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, αλλά και περιστατικά λιγότερο σοβαρά, που δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας ,με τη συμμετοχή των ηλεκτρικών πατινιών, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε, πέραν του οποιουδήποτε νομικού πλαισίου, το ειδικό διακύβευμα που αφορά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Είναι προφανές ότι οποιοδήποτε όχημα κινείται σε δημόσιο δρόμο, είναι εν δυνάμει συμμετέχον σε τροχαίο ατύχημα και θα πρέπει ο οδηγός του να γνωρίζει,  πιστοποιημένα, τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ,να τους τηρεί  εφόσον κινείται εντός αστικής ζώνης, να εντάσσεται σε συγκεκριμένο ασφαλιστικό πλαίσιο και σίγουρα να πληροί ηλικιακά κριτήρια ασφαλείας.

Δεν νοείται οδηγός πατινιού ή ακόμα και ποδηλάτου κινούμενο έστω και σε μικρές ταχύτητες (εντός αστικής ζώνης) να μην γνωρίζει για παράδειγμα τις ειδικές σημάνσεις: απαγόρευσης δεξιά, STOP, μονοδρόμησης, φωτεινούς σηματοδότες κ.τ.λ.

Πρόταση της Ανθρώπινης Ασπίδας η άμεση θεσμοθέτηση διαδικασίας έγκρισης ειδικής άδειας, για την χρήση  ειδικών τροχοφόρων οχημάτων, που δύναται  να αναπτύξουν ταχύτητα  άνω των 20  χλμ/ώρα  εντός της αστικής ζώνης .

Μπροστά στο διακύβευμα για την ανθρώπινη ζωή τα χατίρια ,οι υποχωρήσεις  και οι «ανταμοιβές»  για  τους μικρούς μας φίλους,  θα πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, κάτι το οποίο γαλουχείται μέσα  στα σπίτια μας ,με την όποια ευθύνη των γονιών, αλλά και των εταιριών  στον βωμό του χρήματος.

Ναι στη βιώσιμη ανάπτυξη ,ναι στις μετακινήσεις των πολιτών σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά με προϋποθέσεις και πάνω απ΄ όλα με ασφάλεια!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση