ΚΡΗΤΗ

Νέο μπαράζ αφίξεων παράτυπων μεταναστών στα νότια παράλια της Κρήτης - Φωτογραφίες

Το φαινόμενο δείχνει να παίρνει και πάλι διαστάσεις

μεταναστες κρητη

Μετά από μια μικρή χρονική περίοδο «ησυχίας», το φαινόμενο των αφίξεων παράτυπων μεταναστών στα νότια παράλια της Κρήτης δείχνει να παίρνει και πάλι διαστάσεις, με τρία νέα περιστατικά διάσωσης μέσα σε λίγες ώρες.

Στις 04:20 τα ξημερώματα της Πέμπτης εντοπίστηκαν, από εναέριο μέσο, 29 άτομα που βρίσκονταν σε λέμβο, νοτίως των Καλών Λιμένων. Πρόκειται για υπηκόους Σουδάν, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και 11 ανήλικα αγόρια ηλικίας 14-17 ετών. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο Ηράκλειο.

Image
μεταναστες κρητη

Λίγο αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό, αυτή τη φορά στην περιοχή του Λέντα. Συνολικά 73 άτομα, όλοι άντρες εκ των οποίων 9 ανήλικοι, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τις αρχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 11 υπηκόους Σουδάν και 62 Αιγύπτου.

Image
μεταναστες κρητη

Οι επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποιήθηκαν από το Λιμενικό με τη συνδρομή και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ για τους αφιχθέντες θα ακολουθήσει η καταγραφή, ταυτοποίηση και οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι και την Τετάρτη είχαμε την άφιξη ομάδας μεταναστών στην Γαύδο
 




Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση