ΚΡΗΤΗ

Να απομακρύνουν τους ηλικιωμένους από τη δομή φιλοξενίας της Ιεράπετρας καλούνται οι συγγενείς

Eπισημαίνεται για μια ακόμα φορά πως η δομή εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς την απαραίτητη άδεια

Ηλικιωμένη, Απάτη

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η υπόθεση της λειτουργίας της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας, καθώς πέρα από το διοικητικό αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, πλέον ενεργοποιούνται και επίσημες διαδικασίες απομάκρυνσης των ηλικιωμένων, σύμφωνα με το radiolasithi.gr

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Λασιθίου, επισημαίνεται για μια ακόμα φορά πως η δομή εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς την απαραίτητη άδεια, εντός ακατάλληλου κτιρίου και χωρίς νόμιμη διοίκηση, γεγονός που παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία. Για το λόγο αυτό, καλούνται πλέον οι συγγενείς των ηλικιωμένων να μεριμνήσουν για την άμεση απομάκρυνσή τους ή τη μεταφορά τους σε αδειοδοτημένες μονάδες. 

Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν στις προβλεπόμενες ενέργειες. Την επίδοση του εγγράφου έχει αναλάβει δικαστικός επιμελητής, ο οποίος ξεκίνησε ήδη τις επαφές από χθες, Τρίτη, με ωφελούμενους της δομής και τους συγγενείς τους, καλώντας τους να μετακινηθούν από τη δομή, σηματοδοτώντας μια νέα, κρίσιμη φάση στην υπόθεση.

Όπως τονίζεται, η αποτυχία συγκρότησης νέου διοικητικού συμβουλίου επιτείνει την αβεβαιότητα γύρω από τη συνέχεια της λειτουργίας της δομής, ενώ η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Λασιθίου, επισημαίνεται για μια ακόμα φορά πως η δομή εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς την απαραίτητη άδεια, εντός ακατάλληλου κτιρίου και χωρίς νόμιμη διοίκηση, γεγονός που παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία. 

Για τον λόγο αυτό, καλούνται πλέον οι συγγενείς των ηλικιωμένων να μεριμνήσουν για την άμεση απομάκρυνσή τους ή τη μεταφορά τους σε αδειοδοτημένες μονάδες. Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Την επίδοση του εγγράφου έχει αναλάβει δικαστικός επιμελητής, ο οποίος ξεκίνησε ήδη τις επαφές από χθες με ωφελούμενους της δομής και τους συγγενείς τους, καλώντας τους να μετακινηθούν από τη δομή, σηματοδοτώντας μια νέα, κρίσιμη φάση στην υπόθεση, όπως σημειώνεται.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση