ΚΡΗΤΗ

Μ.Συντυχάκης: Να στελεχωθεί η υπηρεσία για τις αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς της Κρήτης

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η υπηρεσία έχει προσλάβει εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόλις έληξαν, κλήθηκαν να δουλέψουν εθελοντικά για να μην υπάρχουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις στον έλεγχο των φακέλων

No profile pic

Την άμεση στελέχωση του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΤΑΕΦΚ) Ηρακλείου με μόνιμο προσωπικό και την μετεγκατάσταση της υπηρεσίας σε νέο κτίριο, ζήτησε ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ στην Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η υπηρεσία έχει προσλάβει εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόλις έληξαν, κλήθηκαν να δουλέψουν εθελοντικά για να μην υπάρχουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις στον έλεγχο των φακέλων που αφορούν τις ζημιές από τον σεισμό στους δήμους Μινώα - Πεδιάδα και Αρχανών, εδώ και 16 μήνες. 

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει τονίσει επανειλημμένως την αναγκαιότητα οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου να γίνουν αορίστου για το ήδη υπάρχον προσωπικό και επιπλέον να στελεχωθεί η Υπηρεσία με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Επίσης, επισήμανε την ανάγκη της μετακίνησης της Υπηρεσίας καθώς το υπάρχον κτίριο είναι εξαιρετικά μικρό και δεν μπορεί να εγκατασταθεί ούτε ο απαραίτητος εξοπλισμός, προκαλώντας την ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στον έλεγχο των φακέλων. Μάλιστα, ο Μ. Συντυχάκης επισήμανε ότι το υπάρχον προσωπικό του ΤΑΕΦΚ, καλείται να πληρώνει από την τσέπη του τις μετακινήσεις προς τις σεισμόπληκτες περιοχές, με τα έξοδα που καλύπτει η υπηρεσία να μην επαρκούν. 

Να παρουσιάσει το μαύρο - άσπρο επιχείρησε στην απάντησή του, ο Γιώργος Καραγιάννης, Υφυπουργός Υποδομών – Μεταφορών δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που σύστησε το συγκεκριμένο τμήμα και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία, η οποία πάντως δεν φαίνεται εκ του αποτελέσματος, όπως επισήμανε στη δευτερολογία του ο Μανώλης Συντυχάκης. 

Σημείωσε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που είναι τεράστιες, γιατί επιλέγουν να καλύπτουν πάγιες ανάγκες με ελαστικές μορφές εργασίας, προκειμένου να εξασφαλίζουν ακόμα πιο "φτηνούς" εργαζόμενους, σε ομηρία για μια θέση εργασίας και εναλλασσόμενους μεταξύ ανεργίας και μισοεργασίας.

Υπογράμμισε ότι η όλη κατάσταση είναι τελικά σε βάρος των εργαζομένων με την εντατικοποίηση της δουλειάς αλλά και σε βάρος των σεισμοπαθών που περιμένουν εδώ και 16 μήνες για να πάρουν την έγκριση χρηματοδότησης για την επισκευή των ζημιών που έχουν υποστεί σε σπίτια και καταστήματα. 

 

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση