ΚΡΗΤΗ
Μετά τις Βούτες, ρωγμές και στο Μαγαρικάρι Μεσσαράς
Ξανά στην Κρήτη, πιθανότατα τη Δευτέρα, ο Ευθύμης Λέκκας
Μεγάλης έκτασης γεωλογικό φαινόμενο με ρήγματα και μετακίνηση του εδάφους παρατηρείται και στο Μαγαρικάρι της Μεσσαράς με τον καθηγητή του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα να έρχεται ξανά στην Κρήτη πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαΐου για να παρακολουθήσει και αυτό το φαινόμενο από κοντά αλλά και την πορεία εξέλιξης των ρηγματώσεων στις Βούτες.
Στο χωριό διαμένουν μόνιμα περίπου 200 κάτοικοι οι οποίοι είναι αναστατωμένοι και δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν την κατάσταση που διαρκώς επιδεινώνεται. Σύμφωνα με έκθεση που έχει γίνει 15 σπίτια είναι εντελώς ακατάλληλα ενώ πολλά εξ αυτών χρήζουν επισκευής και σχεδόν όλα τα σπίτια του οικισμού έχουν παρουσιάσει ρωγμές.
«Πάνω από 20 χρόνια διαρκεί αυτή η ιστορία. Εμείς έχουμε αναθέσει μελέτες οι οποίες πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθούν για να δούμε εάν πρέπει να εγκαταλειφθεί το χωριό» δήλωσε στο Cretalive ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.
Επισήμανε ότι έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ τον οποίο ενημέρωσε διεξοδικά για το γεωλογικό φαινόμενο στο Μαγαρικάρι. Μάλιστα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος έχει στείλει φωτογραφίες και παλιότερες μελέτες στον κ. Λέκκα με τον ίδιο να δεσμεύεται ότι θα βρεθεί ξανά στην Κρήτη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε να ερευνήσει ο ίδιος και αυτό το γεωλογικό φαινόμενο στο χωριό της Μεσσαράς.
