ΚΡΗΤΗ

Με το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών ο Μανώλης Συντυχάκης

Ποια θέματα αναδείχθηκαν

Με το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών ο Μανώλης Συντυχάκης

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου, και την Ιωάννα Γόντικα, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου  του ΚΚΕ, πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Νομού Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του σωματείου Μαματζάκης Βαγγέλης, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ έθεσαν σημαντικά προβλήματα που αφορούν το κλάδο.

Όπως τονίζεται, ανέδειξαν το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο φάρμακο εδώ και 14 χρόνια στερούνται Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αναφέρθηκαν στη διαπραγμάτευση για υπογραφή ΣΣΕ, που μετά από κωλυσιεργίες δυο σχεδόν χρόνων, οι εργοδοτικοί φορείς κατέθεσαν πρόταση τους για Ομοιοεπαγγελματική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ιατρικών Επισκεπτών, χωρίς κλιμάκια ωρίμανσης, χωρίς τα επιδόματα που προέβλεπαν οι συμβάσεις του κλάδου έως το 2010 με 30% μειωμένο μισθό σε σχέση με την τελευταία ΣΣΕ που είχε υπογραφεί πριν 14 χρόνια αλλά και χωρίς να προσδιορίζεται πενθήμερη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Επίσης, έθεσαν το ζήτημα της άδικης και παράλογης φορολογικής επιβάρυνσης από τη χρήση εταιρικού αυτοκινήτου και ότι διεκδικούν την κατάργησή της. Οι  εξωτερικοί πωλητές δεν είναι ούτε διευθυντικά στελέχη, ούτε μεγαλοστελέχη. Είναι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας και το εταιρικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς και όχι προσωπικής χρήσης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα αιτήματά τους, καταδικάζοντας το απαράδεκτο καθεστώς εδώ και 14 χρόνια να μην υπάρχουν στον κλάδο ΣΣΕ, την άρνηση των φαρμακοβιομηχάνων να δεχτούν τις προτάσεις των εργαζομένων. Ανέφερε, ότι άμεσα το ΚΚΕ θα φέρει τα προβλήματα του κλάδου στη Βουλή για την ανάγκη υπογραφής ΣΣΕ, για να καταργηθεί η παράλογη φορολογική επιβάρυνση των εργαζομένων από τη χρήση εταιρικού αυτοκινήτου.

Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ ανέδειξε την ανάγκη οργανωμένου και συλλογικού αγώνα του κλάδου ώστε να μπορέσει να πετύχει τα δίκαια αιτήματα του, φέρνοντας παράδειγμα από εμβληματικούς αγώνες οι οποίοι στρίμωξαν και φόβισαν τους μεγαλοεργοδότες και εν τέλει είχαν κατακτήσεις όπως ο αγώνας των εργαζομένων της e-food, και ο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και των  μεταλλωρύχων που είναι σε εξέλιξη. 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση