ΚΡΗΤΗ
Μαμουλάκης: Τι δεν μας είπε ο Υπουργός
"Η τακτική της απαξίωσης κάθε πρωτοβουλίας, έργου και παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει γίνει πλέον συνήθεια για τη ΝΔ. "
SHARE:
Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στο Ηράκλειο και την παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Ο Υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο Ηράκλειο, το διάδοχο πρόγραμμα του άκρως επιτυχημένου εργαλείου χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης «Φιλόδημος» που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απέκρυψε κάποια από τα βασικά «χαρακτηριστικά» του: Απέκρυψε να αναφερθεί στη ρουσφετολογική φιλοσοφία του προγράμματος, η οποία παραμερίζει κάθε έννοια διαφάνειας και ισονομίας, αφαιρεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου την αρμοδιότητα της αξιολόγησης (θα γίνεται πλέον από ιδιώτες αξιολογητές) και καθιστά τον ίδιο τον Υπουργό, τελικό κριτή των έργων που θα χρηματοδοτηθούν. Απέκρυψε επίσης να «παρουσιάσει» την τακτική που ακολούθησε τον τελευταίο χρόνο η Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία πάγωσε κρίσιμα έργα απ’ όλη την Ελλάδα που είχαν ενταχθεί στο «Φιλόδημος», με μόνο στόχο να τα «ξανά-εντάξει» στο νέο πρόγραμμα.
Η τακτική της απαξίωσης κάθε πρωτοβουλίας, έργου και παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει γίνει πλέον συνήθεια για τη ΝΔ. Ακόμα και όταν πρόκειται για προγράμματα όπως το «Φιλόδημος», όπου σε λιγότερο από έναν χρόνο, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση 502 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1,24 δισ. ευρώ. Ακόμα και όταν το δήθεν «νέο» χρηματοδοτικό εργαλείο «Αντώνης Τρίτσης», χρησιμοποιεί την ίδια σύμβαση με την ΕτεΠ που χρησιμοποιούσε το «Φιλόδημος», τη σύμβαση που μέχρι πριν λίγο καιρό μας έλεγαν ότι «δεν υπάρχει».
Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μπορεί να υποτιμά τη νοημοσύνη και τη μνήμη όλων όσοι είχαν την εμπειρία του «Φιλόδημος». Οι άνθρωποι όμως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμα και οι ίδιοι οι πολίτες, δεν είναι λωτοφάγοι. Γνωρίζουν καλά ότι για τη ΝΔ ήταν τελικά μονόδρομος να επαναφέρει το Πρόγραμμα «Φιλόδημος», έστω και με άλλο όνομα, γιατί εκτός από απολύτως επιτυχημένο ήταν και απαραίτητο».