ΚΡΗΤΗ

Μ. Σενετάκης: Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας καταρρίπτονται στερεότυπα

Τι ανέφερε στην τοποθέτησή του στη βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μ. Σενετάκης

No profile pic
Νομοσχέδιο της κοινής λογικής χαρακτήρισε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης το νομοσχέδιο για την “Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας” του Υπουργείου Παιδείας. Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου, ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι καταρρίπτονται δυο στερεότυπα που βασάνισαν την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.
 
Το πρώτο στερεότυπο θέλει τα Πανεπιστήμια να μην φυλάσσονται επειδή έτσι διασφαλίζεται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Και το δεύτερο θεωρεί λογικό στα Πανεπιστήμια να φοιτούν αιώνιοι φοιτητές.
 
“Δεν βρίσκω καμία λογική στο να μένουν απροστάτευτοι φοιτητές και ακαδημαϊκοί”, είπε ο κ. Σενετάκης και εξήγησε: “Υπό καθεστώς προστασίας και όχι υπό το φόβο της ανομίας, και το“Αυτοδιοίκητο” των Πανεπιστήμιων προστατεύεται, και η Αυτονομία τους εξασφαλίζεται, και η διδασκαλία γίνεται, και οι ιδέες διακινούνται ελεύθερα”.
 
Αντίστοιχα, όπως τόνισε “καμία λογική δεν υπαγορεύει την ύπαρξη αιώνιων φοιτητών. Κι όπως δεν χωράει σε καμία λογική να έχουμε αιώνιους μαθητές και κάποια στιγμή ο μαθητικός κύκλος κλείνει, έτσι και στην ακαδημαϊκή φοίτηση θα πρέπει να υπάρχει αρχή, μέση και ένα τέλος”.
 
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σενετάκης πρότεινε στην υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως να αλλάξει τον τίτλο του νομοσχεδίου και αντί να αναφέρεται σε “Προστασία Ακαδημαϊκής Ελευθερίας” να λέει “Επαναφορά Ακαδημαϊκής Ελευθερίας”.
 
Ο κ. Σενετάκης απέρριψε ως στρέβλωση της πραγματικότητας να θεωρείται κάποιος προοδευτικός όταν είναι ανεκτικός στην παραβατικότητα σημειώνοντας ότι η στρέβλωση αυτή “ήταν πολιτικά προμελετημένη και στοχευμένη. Να σύρει τις πολιτικές ηγεσίες στο αέναο παιχνίδι της α λα καρτ τήρησης των νομών.”
 
Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως “Κυβέρνηση που δεν δέχεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών να μετατρέπεται σε άλλοθι για ελεύθερη διακίνηση ουσιών και ό,τι άλλο βάλει ο νους, είναι πραγματικά προοδευτική” και συμπλήρωσε ότι το Νομοσχέδιο είναι συνέχεια του νόμου “για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που ουσιαστικά επρόκειτο για την αποκατάσταση του Πανεπιστημιακού ασύλου, όπως είχε πει τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.”

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση