ΚΡΗΤΗ

"Λουκάνικο, ρολό και απάκι από τον κρεοπώλη της γειτονιάς" - Πώς ψωνίζουν οι Ηρακλειώτες;

Πώς σκέφτεται και καταναλώνει η νεολαία; Τι προτιμά; Τι καθορίζει τις διατροφικές μας ανάγκες; - Όλα όσα έδειξε η μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο

Σύγχρονο κρεοπωλείο, Επιμελητήριο, Ηράκλειο
Photo Credits: @Imageonline.gr

Εμπιστοσύνη στο παραδοσιακό κρεοπωλείο της γειτονιάς, φαίνεται ότι δείχνουν οι Κρητικοί καταναλωτές, θεωρώντας ότι ο κρεοπώλης είναι ένας δικός τους άνθρωπος, ένας επαγγελματίας που θα επιλέξουν, με μία σειρά από κριτήρια, για τη διατροφή τους, τόσο τη δική τους όσο και των παιδιών τους.

Image
Σύγχρονο κρεοπωλείο, Επιμελητήριο, Ηράκλειο
Photo Credits: @Imageonline.gr

Το δικό τους ενδιαφέρον είχαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά με βάση τα οποία ψωνίζουν οι καταναλωτές και τα οποία παρουσιάστηκαν χθες στο πλαίσιο της διπλής πανελλαδικής έρευνας για λογαριασμό του Συνδέσμου Κρεοπωλών ν. Ηρακλείου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Την παρουσίαση έκανε ο κτηνίατρος, μικροβιολόγος τροφίμων, Νίκος Κατσαλιάς.

"Το πρώτο στοιχείο που αναδείχθηκε μέσα από την έρευνα και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι ότι το μεγάλο ποσοστό που κόσμου εμπιστεύεται τα κρεοπωλεία. Είναι σημαντικό αυτό για τον κλάδο μας, σε μία εποχή που όλα τα επαγγέλματα πλήττονται. Παράλληλα, σημαντικό είναι το στοιχείο ότι η νέα γενιά θέλει την ποιότητα, έτσι έχει μάθει να ψωνίζει. Αναζητεί διατροφικά στοιχεία, θέλει να ψωνίζει από καλές εκτροφές, δεν καταναλώνει άκριτα, κι αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση γιατί η νεολαία μας προτιμά", δήλωσε στο Cretalive o Πρόεδρος των κρεοπωλών ν. Ηρακλείου, Λευτέρης Ντουράκης.

Image
Ντουράκης Λευτέρης, Πρόεδρος κρεοπωλών

Μέσα από τη χθεσινή εκδήλωση αναδείχθηκε όμως και το στοιχείο της διαρκούς επιμόρφωσης των επαγγελματιών κρεοπωλών, κυρίως τα τελευταία χρόνια. "Είμαστε εδώ, αναζητούμε πάντα την επιμόρφωση, γιατί πιστεύουμε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο", σημείωσε ο κ. Ντουράκης.

Στα αξιοσημείωτα επίσης το γεγονός ότι ο κόσμος έχει κάνει πλέον στροφή στα ημιέτοιμα παρασκευάσματα, λόγω των συνθηκών ζωής και του ωραρίου εργασίας που δεν αφήνουν περιθώρια για ένα αργοψημένο γεύμα.

Στο περιθώριο τη εκδήλωσης, δηλαδή, τονίστηκε ότι οι περισσότεροι προτιμούν να ημιέτοιμα- προς ψήσιμο - σκευάσματα κι εμπιστεύεται για αυτό τα παραδοσιακά κρεοπωλεία. "Ο κόσμος ψηφίζει τα παραδοσιακά μας εδέσματα, για εμάς αυτή είναι μία επιτυχία", τόνισε ο κ. Ντουράκης.

Αναλύθηκε επίσης το μεγάλο θέμα της υγιεινής στο χώρο των κρεοπωλείων που πάντα επικαιροποιείται, όπως αναφέρθηκε ενώ έμφαση δόθηκε στο σημαντικό στοιχείο της μηδενικής ανεργίας στον κλάδο. Όπως ειπώθηκε "Αν είσαι κρεοπώλης, βρίσκεις δουλειά, στα επόμενα 5 λεπτά!". Ο κ. Ντουράκης δήλωσε στο Cretalive ότι φέτος όσα κρεοπωλεία έκλεισαν, άλλα τόσα άνοιξαν σ Ηράκλειο...

Image
Σύγχρονο κρεοπωλείο, Επιμελητήριο, Ηράκλειο
Photo Credits: @Imageonline.gr

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Βαγγέλης Καρκανάκης, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Στ. Τζεδάκης μίλησε για το κρέας στην Κρητική Διατροφή.

Τέλος, στην εξέλιξη του κρεοπωλείου αναφέρθηκε ο Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, Ζαχαρίας Σωμαράς.

  

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση