ΚΡΗΤΗ

Κρητικά μαγειρέματα 2022- Το μεγάλο τραπέζι της κρητικής κουζίνας στην "καρδιά" του Αγίου Νικολάου

Με την σφραγίδα του Γιάννη Μπαξεβάνη, την συμμετοχή βραβευμένων σεφ από την Ελλάδα, την Ελβετία και την Ιταλία και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Κρητικά μαγειρέματα 2022- Το μεγάλο τραπέζι της κρητικής κουζίνας στην "καρδιά" του Αγίου Νικολάου

Το μεγάλο τραπέζι της κρητικής κουζίνας στήνεται απόψε - Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ - στην καρδιά της πόλης του Αγίου Νικολάου, στην Κιτροπλατεία, σε μια ξεχωριστή γιορτή στη γενέτειρα του κρητικού τουρισμού, τον Άγιο Νικόλαο.

Με το συντονισμό και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη τα «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» κρατούν ζωντανή την παράδοση και επιχειρούν ένα μαγευτικό μείγμα με τις νέες τάσεις της ελληνικής κουζίνας.    

Με την ενεργή παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) διοργανώνει για τέταρτη φορά με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωστικών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, προκειμένου να τιμήσει τη γιορτή τουρισμού. 

Πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης σημειώνοντας πως η διασύνδεση προϊόντων πρωτογενή τομέα και τουρισμού δίνει έμφαση στον τουρισμό και αναδεικνύει πως πρόκειται για εκδήλωση που αγκαλιάζουν όλοι. 

«Ως Περιφέρεια Κρήτης μέσα από τις εκθέσεις που συμμετέχουμε και τις εκδηλώσεις που οργανώνουμε ευελπιστούμε και προσδοκούμε να έχουμε σταθερά μια ανοδική επισκεψιμότητα στο Λασίθι κι ας μην ξεχνάμε πως από εδώ ξεκίνησε ο τουρισμός κι αυτό αποτελεί πάντα ένα πλεονέκτημα και μια ευθύνη». 

Ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, θυμίζοντας πως ξεκίνησαν τα κρητικά μαγειρέματα το 2017 και ότι αποτελεί μια εκδήλωση που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος επεσήμανε: «έχουμε τη χαρά να έχουμε κορυφαίους σεφ που θα βοηθήσουν να αναδείξουμε τα προϊόντα μας. Τη γιορτή την αγκαλιάζει ο κόσμος και αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και της Κρήτης και περιμένουμε και φέτος μεγάλη συμμετοχή». 

Φιλοξενούμενοι σεφ είναι οι: Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, Νανά Γκαμπούρα, Μιλτιάδης Αρμένης, Τάσος Ζησόπουλος, Γιώργος Μακρής, Ηλίας Μαμαλάκης, Edgar Bovier, Τάσος Παπαδάκης, Τάσος Πρωτοψάλτης, Vania Cebula, Μιχάλης Χάσικος και η Λέσχη Αρχιμαγείρων. 

Μαζί τους, μαγειρεύουν διακεκριμένοι μάγειρες από τα δεκάδες βραβευμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας. 

Εκτός από τη γευσιγνωσία θα περιλαμβάνουν και βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρονική προσφορά στον τουρισμό. 

Συγκεκριμένα, θα τιμηθούν για την προσφορά τους οι αείμνηστοι: Νίκος Μαλλιαράκης,  Κώστας  Μαντωνανάκης,  Μιχάλης Γαρεφαλάκης, Edoardo Sgubin, Πάτερ Επιφάνειος Μυλοποταμινός, καθώς και οι: Γιάννης Μπαξεβάνης, Αλίκη Σπίθα-Μυλωνά, Γιάννης Σμπώκος. 

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά και θα την παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Ατσαλάκης και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη. 

 

Διαβάστε επίσης:

Μαγειρέματα... δρόμου "γεμάτα" Κρήτη!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση