ΚΡΗΤΗ

«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας»: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η 3η αυτή διοργάνωση πρόκειται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

No profile pic

Ξεκινούν την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

Η 3η αυτή διοργάνωση πρόκειται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με ένα πρόγραμμα εξαιρετικά πλούσιο, ενδιαφέρον και σίγουρα γευστικό! Γνωστοί chef  θα δώσουν μοναδικές γεύσεις ενώ ημερίδες γύρω από τη γαστρονομία της Κρήτης και την τουριστική ανάπτυξη, έκθεση  παραδοσιακών προϊόντων και μουσικές εκδηλώσεις αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των φορέων και του κόσμου. 

Πρόγραμμα Heraklion Gastronomy Days 2021

Ωράριο Έκθεσης – Πώλησης Κρητικών Προϊόντων 

Παρασκευή: 17:00-23:00

Σάββατο-Κυριακή: 12:00-23:00

Δευτέρα: 11:00-23:00

 

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 

17:00-23:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων 

 

10:30: Ξενοδοχείο Aquila Atlantis

Ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη».

 

18:00- 19:00 : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού μαγειρεύει παραδοσιακά και προσφέρει κρητικά όσπρια.

 

19:00 – 20:00: Master Class με τον chef Γιάννη Μπαξεβάνη και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

 

20:30-23:30 : Κρητική μουσική με τους Χαΐνηδες. 

 

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 

12:00-23:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων 

 

12:00-13:00: Η Σχολή Μαγειρικής «Kappa Studies» ετοιμάζει κρητικά κεράσματα.

 

13:00-14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη. 

 

18:00-19:00: Ο Σύλλογος «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» φτιάχνει «τόπια» (παραδοσιακά ζυμαρικά) και ζαχαρωτές μαντινάδες και κερνάει…

 

19:00-20:00: Master class με το Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας και τον chef Γιάννη Μπόσγα.

 

20:30-23:00: Κρητική μουσική από τον Αντώνη Μαζοκοπάκη και το «Λαογραφικό Όμιλο Λ.& Μ. Χνάρη».

 

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 

12:00-23:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων 

 

13:00-14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.

 

18:00-19:00: Τα «Ζαχαροπλαστεία Κουμάκη» ετοιμάζουν και ψήνουν κρητικά παραδοσιακά καλτσούνια.

 

19:00 -20:00: Master Class με τη chef Ντίνα Νικολάου. 

 

20:30 -23:30: Κρητική μουσική με τη  Γεωργία Νταγάκη με το Συγκρότημά της.

 

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 

11:00-23:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων 

 

12:00-13:00: O «Κρητικός φούρνος, γεύσεις» ζυμώνει και προσφέρει εφτάζυμο ψωμί.

 

13:00-14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.

 

16:30: Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Πειραματική Σκηνή:

 «Η Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου»
 

18:00-19:00: Η food blogger Νεκταρία Κοκκινάκη με τους μικρούς της βοηθούς φτιάχνουν σκιουφικτά μακαρόνια. 

 

19:00-20:00: H Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και ο Τάσος Παπαδάκης μαγειρεύουν και προσφέρουν μοναδικές γευστικές δημιουργίες. 

 

20:30 23:00: Κρητική μουσική με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη και το Συγκρότημά τους.

 

  • Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την  Τρίτη, 14/09/2021 στους ανοικτούς χώρους η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται rapid test ή self test, ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. 
  • Σε κλειστούς χώρους των εκδηλώσεων επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ΄όλη την διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους της εκδήλωσης.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση