ΚΡΗΤΗ

Ημερίδα για τη βία και την παρενόχληση στον χώρο εργασίας

Η ημερίδα ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση ίδρυσης του Παραρτήματος της ΕΓΕ στον Δήμο Χερσονήσου.

Ημερίδα για τη βία και την παρενόχληση στον χώρο εργασίας

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας πραγματοποίησε στο Ηράκλειο με επιτυχία, στις 29 Ιουνίου, ημερίδα με θέμα " Βία και παρενόχληση στο χώρο της εργασίας", με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο Knossos Beach με την ευγενική υποστήριξή της επιχείρησης καθώς και την συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών ΙΡΙΔΑ, με χορηγό επικοινωνίας το CRETALIVE.

Η ημερίδα ήταν η εναρκτήρια  εκδήλωση ίδρυσης του Παραρτήματος της ΕΓΕ στον Δήμο Χερσονήσου.

enosi

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Η κ. Ρένια Δρόσου , Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ΙΡΙΔΑ και Προεδρεύουσα του Παραρτήματος ΕΓΕ Χερσονήσου, χαιρέτησε  και άνοιξε την εκδήλωση. 

Η Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δ.Σ. της  ΕΓΕ κ. Δέσποινα  Λογιάδου, αναφέρθηκε στο προφίλ, τους ιδρυτικούς σκοπούς και στόχους της ΕΓΕ, καθώς και την συμβολή της οργάνωσης στους αγώνες για τις γυναίκες στον τομέα κατάκτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους, καταρρίπτοντας ταμπού βαθιά ριζωμένα  στην Ελληνική κοινωνία,  Παράλληλα , όμως, αναφέρθηκε στην σημερινή συγκυρία που οδεύει, μέσα σε ένα ανασφαλές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον , στην οπισθοδρόμηση των κατακτήσεων τους.

Ακολούθησαν Χαιρετισμοί από την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Ισότητας κα. Γεωργία Μηλάκη, την Πρόεδρο του Παραρτήματος (ΕΓΕ) Ηρακλείου κα. Μαρία Καναβάκη και την Πρόεδρο Παραρτήματος (ΕΓΕ) Ιεράπετρας, κα. Μαρία Σαρειδάκη. Στη συνέχεια έγιναν ομιλίες. 

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Ιωάννης Μαρκέτος κάτοχος MBA, Διδάσκων του  Δημοκρίτειου  Πανεπιστημίου, Ιδρυτής της MRK Consulting, Συγγραφέας, αρθρογράφος, ομιλητής σε Συνέδρια που έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές και εγχώριες εταιρείες. Στο πλαίσιο της ομιλίας του αναλύθηκε το φαινόμενο της Βίας και παρενόχλησης στην εργασία, προτείνοντας τρόπους Πρόληψης, Αποφυγής και Διαχείρισης. Επίσης, παρουσιάστηκε η 1η Πανελλήνια Έρευνα για τον Εργασιακό Εκφοβισμό, που πραγματοποίησε ο ίδιος, σε συνεργασία με την  εταιρεία Kαπα Research.

Η κ Δέσποινα Λογιάδου, Οικονομολόγος, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δ.Σ. της Ένωσης  Γυναικών Ελλάδας ( ΕΓΕ ) και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, προλόγισε και ανέλυσε το βιβλίο του κ. Ιωάννη Μαρκέτου και παρουσίασε τον ομιλητή σε σχέση με το έργο του.

Συνομιλήτριες η Δρόσου Ζαχαρένια, Κοινωνιολόγος Msc, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ΙΡΙΔΑ και Προεδρεύουσα Παραρτήματος (ΕΓΕ) Χερσονήσου,  η οποία παρουσίασε το Πρόγραμμα  Equal Pay for all, Ισότητα στους Μισθούς μέσω του οποίου δημιουργείτε ένα εκπαιδευτικό εργαλείο ως πρόβλεψη και αντιμετώπιση αυτής της μορφής εργασιακής βίας καθώς και η Παναγιωτάκη Μαρίνα, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Νομική Σύμβουλος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η οποία μίλησε για την παρενόχληση στην εργασία και την Δικαιοσύνη.

Τον συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε η κ. Μαρία Παπαδακάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων ΕΛΜΕΠΑ. 

eno

Ο Εργασιακός Εκφοβισμός «Mobbing» είναι Βία και Παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, που απασχολεί σήμερα τόσο την Ελληνική, όσο και την Ευρωπαϊκή κοινωνία, Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, εργαζόμενους και επιχειρηματίες, προϊστάμενους και υφιστάμενους, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα , θρησκεία, οικονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Έχει επίδραση στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, μεταφέρεται στην οικογένεια, ενώ παράλληλα επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία μιας Επιχείρησης ή ενός Οργανισμού.

Στόχος  της Ημερίδας ήταν, να παρουσιαστεί η υπάρχουσα κατάσταση, το Νομοθετικό πλαίσιο, τα στατιστικά στοιχεία της Πανελλαδικής έρευνας, αλλά κυρίως να δοθεί ένα αισιόδοξο μήνυμα μέσα από το τρίπτυχο Πρόληψη -Αποφυγή -Διαχείριση, ότι μπορεί να νικηθεί"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση