ΚΡΗΤΗ
Χωρίς αναζωπυρώσεις, αλλά με ισχυρούς ανέμους, ο φόβος και η επιφυλακή παραμένουν στα καμένα της Ιεράπετρας
Στενή παρακολούθηση στην Ιεράπετρα μετά το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας - Ανοιχτός ο δρόμος
Χωρίς αναζωπυρώσεις συνεχίζεται η στενή εποπτεία στην Ιεράπετρα μετά το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας που άφησε πίσω της καμένες εκτάσεις, περιουσίες, ξενοδοχεία και σπίτια... Η δύναμη της πυροσβεστικής στο σημείο παραμένει πολύ μεγάλη λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 48 οχήματα καθώς και 12 ομάδες πεζοπόρων.
Με το πρώτο φως της ημέρας στη "μάχη" μπήκαν έξι πυροσβεστικά ελικόπτερα που υπερίπτανται πάνω από τις εστίες της φωτιάς, όπως έγραψε το Cretalive.
Εξάλλου στην Κρήτη, έφτασε Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ενώ όπως είναι γνωστό από χθες, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού και οι Δημοτικές Κοινότητες Ιεράπετρας και Αγίου Ιωάννου.
Η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από δασικές πυρκαγιές και ισχύει για τρεις μήνες, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.
Ανοιχτός ο δρόμος
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι ο δρόμος από Ιεράπετρα προς Κουτσουνάρι, Αχλιά, Φέρμα, Μακρύ Γιαλό, είναι ανοιχτός. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να κινούνται με μεγάλη προσοχή στις περιοχές Κουτσουνάρι, Φέρμα ώστε να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των Πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι
