ΚΡΗΤΗ
To Γεωπάρκο Ψηλορείτη "γιόρτασε" τα 20 χρόνια του
20 χρόνια από την ίδρυση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO του Ψηλορείτη.
SHARE:
Το Σάββατο 28 Αυγούστου, σε ένα πανέμορφο και ιδιαίτερο χώρο, τον «Τόπο του Βοσκού» στ’ Ανώγεια, γιορτάσαμε μαζί με τους συνεργάτες και υποστηρικτές μας και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επισκεπτών τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO του Ψηλορείτη.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εκθέματα και τα εργαστήρια σύγχρονων και λαϊκών καλλιτεχνών, στα εκθετήρια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων, να γευτούν τοπικά εδέσματα και τέλος να απολαύσουν ένα σατιρικό θεατρικό δρώμενο και το ποικίλο μουσικό πρόγραμμα .
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που με τη συμμετοχή τους έδειξαν ότι το ιερό βουνό θα είναι πάντα ένας αέναος τροφοδότης ενός ιδιαίτερου και μοναδικού πολιτισμού που μπορεί να αποτελέσει μαζί με το φυσικό της πλούτο, τη βάση και το εργαλείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
Με την συμμετοχή τους μας τίμησαν οι καλλιτέχνες:
Αεράκης Πολύδωρος και Μαρία Τερέζα , Αντώνης Λεοντίδης και Γιάννης Λιναρδάκης, Αφοί Σηφάκη, Γαλλιός Κωνσταντίνος, Γιάγκος Χαιρέτης, Γιώργος Δαλαμβέλας και Μαρινίκη Μανιά, Δημιουργική Ομάδα Μαργαριτών «Μπουντάλια», Δραμιτινού Κατερίνα, Καψάλης Νίκος, Καψάλης Γιώργος, Κουτάντος Γιώργης, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Μάνος Παπαδάκης και Μαρία Σταυρακάκη, Πιτσικάκη Μαρία, Πλουσής Στεφανής, Χαιρέτη Νίτσα, Χαλκιαδάκης Μάριος και Παπαδογαμβράκη Νατάσσα,το Μουσείο του «Γρυλιού» (εκθέματα του Σκουλά Αλκιβιάδη) και το Μουσείο «Θύραθεν» με τον Γρηγόρη Πιτσικάκη και την ομάδα του, καθώς και οι τοπικές επιχειρήσεις:
Athos Workshop, Cretan Aperitifs, Cretan Herbs, Cretanthos , Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου, Γαλακτοκομικά Προϊόντα «Ζώμινθος», Γυναικείος Συν/μος «Ιδαία Γη», Μέλι Ανέγνωρο, Οινοποιείο Κουρκουλού, Ομάδα Μελισσοπαραγωγών Γέργερης «Το κονάκι», Τυροκομικά Προϊόντα «Ζαριανή Γή».
Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από το Δίκτυο «Ιδαίων», το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ και το πρόγραμμα “RURITAGE” του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.