ΚΡΗΤΗ

Γ. Κοχιαδάκης: «Η πολιτεία δε ζήτησε ποτέ τη συνδρομή μας για την Παιδοψυχιατρική»

Τι αναφέρει στο Cretalive ο κοσμήτορας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Γ. Κοχιαδάκης: «Η πολιτεία δε ζήτησε ποτέ τη συνδρομή μας για την Παιδοψυχιατρική»

Εδώ και 2 μήνες, ο κοσμήτορας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γιώργος Κοχιαδάκης, προσπαθεί να συναντηθεί με τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και για το θέμα που έχει προκύψει με την Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ, χωρίς, όμως αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει στο Cretalive, «η πολιτεία ποτέ δεν έχει αποταθεί και ζητήσει βοήθεια από την Ιατρική σχολή. Εδώ και 2 μήνες ζητάμε συναντήσεις για να προσφέρουμε λύσεις».

Όμως, κανένα ραντεβού δεν κλείστηκε.

Η Ιατρική σχολή του Π.Κ. έχει ζητήσει από το Υπουργείο να ακολουθηθεί μία προβλεπόμενη διαδικασία για όσες θέσεις προκηρύσσονται και βγαίνουν άγονες. Ποια είναι αυτή; Υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής των θέσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε θέσεις μελών ΔΕΠ. Ο κοσμήτορας της Ιατρικής σχολής υποστηρίζει πως αν γίνει αυτό, τότε οι θέσεις θα καλυφθούν πολύ πιο εύκολα και θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον άτομα και από το εξωτερικό. Όπως αναφέρει, όπου έχει εφαρμοστεί αυτή η τακτική, έχει σημειώσει επιτυχία. «Σε όσες θέσεις γιατρών προκηρύχθηκαν, βγήκαν άγονες και μετατράπηκαν σε μέλη ΔΕΠ, είχαμε υποψήφιους», αναφέρει.

Ήδη, στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του τομέα της ψυχικής υγείας στην Κρήτη, με την παραπάνω διαδικασία είναι στον «αέρα» μία θέση επίκουρου καθηγητή.

Την ίδια στιγμή, με δεδομένη την αγωνία όλων των πλευρών για το μέλλον της Παιδοψυχιατρικής κλινικής, η Σχολή προκηρύσσει και μία θέση αναπληρωτή καθηγητή παιδοψυχιατρικής, προκειμένου να καλυφθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, δεδομένης της κρισιμότητάς της. 

Αυτό που ζητάει η Σχολή, είναι να δοθεί το «πράσινο φως», ώστε με τη διαδικασία της μετατροπής θέσης (όπως έγινε στην περίπτωση του επίκουρου καθηγητή) να βγουν στον "αέρα" και άλλες προκηρύξεις, ούτως ώστε να λυθούν με άμεσο τρόπο τα προβλήματα που έχουν προκύψει, με όλες τις συνέπειες που υπάρχουν τόσο για το ΕΣΥ όσο και την κοινωνία, γενικότερα.

«Το λέω με αγανάκτηση ότι ποτέ δεν έχει ζητηθεί η βοήθειά μας. Το Πανεπιστήμιο έχει έννομο συμφέρον, αφού η Παιδοψυχιατρική κλινική είναι πανεπιστημιακή και η Ιατρική σχολή έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει. Πιστεύω πως με τη μετατροπή αυτή θα βρεθούν υποψήφιοι και μου κάνει εντύπωση η στάση του Υπουργείου. Αντί να αποταθεί σε εμάς, εμείς ζητάμε ραντεβού ή επαφή με τον αρμόδιο υφυπουργό και το αίτημά μας δεν έχει γίνει δεκτό», τονίζει ο κ. Κοχιαδάκης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση