ΚΡΗΤΗ

Φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ φέρνουν τον παραγωγό στην πόρτα μας!

Η αποστολή τους είναι να ρίχνουν γέφυρες ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή, δημιουργώντας τα σωστά εργαλεία για να αγοράζουμε και να πουλάμε καλύτερα αλλά και πιο γρήγορα.

No profile pic

Της Κατερίνας Μυλωνά
 

Φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ηράκλειο δημιούργησαν την πλατφόρμα Efarm που δίνει την δυνατότητα στους παραγωγούς να έρχονται σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές και να διανέμουν τα προϊόντα τους με ασφάλεια.

Όλα ξεκίνησαν από τον προβληματισμό  του Άγγελου Μπέλλου, δημιουργού του Efarm, το 2018 που δεν ήταν άλλος πέρα από το ότι πολλοί παραγωγοί στην Κρήτη είναι στην αφάνεια και δεν έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν και να πουλήσουν όλα τα αγαθά που παράγουν. Κάνοντας μία έρευνα τότε συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε κάτι σαν το Efarm στην ελληνική αγορά κι έτσι ‘’γεννήθηκε’’ η ιδέα. Μία πλατφόρμα όπου οι παραγωγοί θα έχουν την δυνατότητα να πωλούν το προϊόντα τους από λιανική σε απλούς καταναλωτές μέχρι χονδρική σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία. Κάτι σαν μία ηλεκτρονική λαϊκή αγορά ή το Google των παραγωγών.
Η ανταπόκριση είναι ήταν και είναι πολύ θετική από το κοινό, τόσο από τους παραγωγούς όσο κι από τους καταναλωτές.

Οι φοιτητές έχουν παρατηρήσει πως συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Για να εξαλείψουν όσο μπορούν αυτό το πρόβλημα έχουν φτιάξει αναλυτικούς οδηγούς χρήσης της πλατφόρμας για τους καταναλωτές και τους παραγωγούς.

Από την μεριά των παραγωγών, συνήθως αυτό που τους εμποδίζει από το να μπουν στο Efarm είναι ότι θεωρούν τους φοιτητές σαν μεσάζοντες ενώ στην ουσία πρόκειται για μια υπηρεσία, που στόχο έχει να εξαλείψει τους ενδιάμεσους κρίκους ανάμεσα στους παραγωγούς και τους καταναλωτές. Γι’ αυτό και η χρέωση είναι συνδρομητική όπως συνηθίζεται σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία.


Η ομάδα πίσω από το Efarm

Είμαστε τρεις νέοι φοιτητές με πολλή όρεξη και μεράκι που τους αρέσει πολύ αυτό που κάνουν και θεωρούν πως με το έργο τους συνεισφέρουν στην κοινωνία. Πρόσφατα προσθέσανε στην ομάδα τους ένα καινούργιο μέλος,  τον Ιάκωβο.
 

Ο Άγγελος Μπέλλος είναι φοιτητής 23 ετών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. «Το Efarm για εμένα είναι κάτι καινοτόμο και κάτι που όντως χρειάζεται η ελληνική αγορά αλλά και η κάθε χώρα. Αυτό είναι ουσιαστικά που μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που το χρειάζονται και το χρησιμοποιούν. Επιπλέον δουλεύοντας σε μια εταιρεία σαν προγραμματιστής και αφιερώνοντας τον ελεύθερο μου χρόνο στο Efarm νομίζω δείχνει από μόνο του το τι σημαίνει για εμένα το Efarm. Όλη η ομάδα έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο στην υλοποίηση του και είμαστε άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και να δημιουργήσουν. Αυτό και μόνο μας κάνει ασταμάτητους. Τώρα σε συνδυασμό με τους σπουδές μου θα ήθελα να κάνω αυτό ακριβώς που κάνω τώρα. Δηλαδή να προγραμματίζω. Έχοντας ήδη δουλέψει σε άλλες εταιρείες σαν προγραμματιστής και έχοντας πολυετή εμπειρία στην διαχείριση και δημιουργία συστημάτων προσπαθώ να φέρω όσα έχω μάθει στο Farm. Όλα αυτά βέβαια αφήνουν πίσω την σχολή αλλά η αλήθεια είναι πως δεν με πειράζει κι αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο στον προγραμματισμό να δείξεις εάν ξέρεις όντως να προγραμματίζεις. Δείτε για παράδειγμα το Efarm!», αναφέρει.
 

Ο Βαγγέλης Σταματάκης είναι φοιτητής 21 ετών με καταγωγή από το Ηράκλειο και φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. «Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου κάπου στο 2ο έτος μου έγινε η πρόταση να απαρτίσω σε μία καινοτόμα ιδέα που σήμερα θεμελιώνει το Efarm. Αν κάποιος με ρωτούσε πριν από 2 χρόνια τι θα ήθελα να κάνω τελειώνοντας με τις σπουδές μου δεν θα έπαιρνε ξεκάθαρη απάντηση. Καθώς όμως ο καιρός περνάει, το Efarm, κάθε μέρα μου δίνει ένα παραπάνω λόγο να πιστεύω σε αυτό, προσδοκώντας την μετέπειτα ενασχόλησή μου», αναφέρει.



Η Ειρήνη Ξουλίδου είναι φοιτήτρια 22 ετών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. «Με βάση και την σχολή μου στο Efarm ασχολούμαι με το κομμάτι του marketing, των πωλήσεων, της επικοινωνίας κλπ. Παίρνοντας το πτυχίο μου θα ήθελα να ασχοληθώ με τον εναλλακτικό τουρισμό. Πιο συγκεκριμένα πιστεύω ότι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Κρήτη έχει να προσφέρει άπειρες εναλλακτικές μορφές διασκέδασης, γαστρονομίας και διαμονής λόγω της εξαιρετικής γεωγραφίας, του κλίματος  αλλά και της ιστορίας της. Πιστεύω ότι με γνώμονα την αειφορία, τα έθιμα αλλά και την ανάπτυξη ο εναλλακτικός τουρισμός στην Κρήτη θα ανθίσει και θέλω να είμαι κομμάτι αυτού. Μπαίνοντας στην ομάδα του Efarm κατάλαβα ποσό σημαντικό είναι αυτό που μπορούμε να καταφέρουμε, φέρνοντας κοντά μικρότερους παραγωγούς με επιχειρήσεις και δίνοντας μεγαλύτερη ποικιλομορφία στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις, ξενοδοχεία αλλά και απλούς καταναλωτές», αναφέρει.


Ο Ιάκωβος Γιαννάκος είναι 24 ετών, απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. «Με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισα από το πανεπιστήμιο αποφάσισα να συνεισφέρω στην ομάδα του Efarm. Έχοντας πάρει μόλις το πτυχίο μου και ως το νεότερο μέλος της ομάδας ακόμα ανακαλύπτω την πλατφόρμα και πως μπορώ να φέρνω εις πέρας τις υποχρεώσεις μου. Οδηγήθηκα σε αυτή την απόφαση διότι είδα στο Efarm έναν οραματισμό μιας πιο ελεύθερης αγοράς με αυξημένες δυνατότητες και παροχές. Μία υπηρεσία που απευθύνεται στο ευρύ κοινό δίνοντας μια πιο ποιοτική και ταυτόχρονα οικονομική λύση», αναφέρει.

 

Διαβάστε επίσης:

Φοιτητές Ιατρικής σε όλο τον κόσμο, και στην Κρήτη, ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Το ρομαντικό όραμα ενός συλλόγου φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση